Φτιάχνουμε… Εθνική στο παγκρήτιο!!!

Θα σταθούμε με τη σειρά μας στο περιβόητο θέμα που θα χρησιμοποιήσει ως έδρα το Παγκρήτιο στάδιο η εθνική μας ομάδα των ανδρών.

Και όχι για ένα ή δυο παιχνίδια. Αλλά εις βάθος χρόνων.

Μεγάλο επίτευγμα, πρώτα της ΕΠΣΗ και φυσικά γενικότερα για τη Κρήτη, για το ποδόσφαιρο μας. Και όπου Ένωση, ξέρουμε πολύ καλά, βάζουμε το όνομα του υπέρ προέδρου μας, του Νίκου Τζώρτζογλου. Τα οφέλη πολλά και πολλαπλά. Με αρκετές προεκτάσεις, είναι εύκολο να αντιληφθούμε τι σημαίνει να δίνει τα παιχνίδια της στο Ηράκλειο η εθνική μας ομάδα. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004.

Αναμφίβολα, ρόλο έπαιξαν πολλά πράγματα, συνέβαλαν αρκετοί… παράμετροι και κάμποσοι… πόλοι. Αλλά η προσπάθεια του Ομπάμα μας και οι πιέσεις, οι δημόσιες σχέσεις του, ήταν το ”Α” και το ”Ω” της υπόθεσης. Η κατάληξη γνωστή και θετική. Το ίδιο θα γράφαμε, εάν δεν ερχόταν το επιθυμητό αποτέλεσμα, γιατί η προσπάθεια είναι αυτή που μετρά, σε πρώτη φάση. Και σε δεύτερη φάση… το ίδιο το αποτέλεσμα.

Όπως έχουμε μάθει, εδώ και δυο μήνες(τουλάχιστον) η πλευρά της ΕΠΣΗ, είχε ξεκινήσει τις ενέργειες. Όλα γινόταν βάση σχεδίου και όλα ακολουθούσαν μια… γραμμή… βάση(του) Γραμμένου! Είδατε; Ότι έχει…(Γ)ράψει η μοίρα… δεν ξεγράφεται!!! Η φιλία και οι καλές σχέσεις του τωρινού προέδρου της ΕΠΟ με τον πρόεδρο των προέδρων μας, κρατάει χρόνια. Σίγουρα δεν ήταν μόνο αυτό που έπαιξε το ρόλο του. Ακολούθησαν και άλλα ευνοϊκά πράγματα για να γίνει έδρα το παγκρήτιο στα επόμενα χρόνια. Το στάδιο μας, διέθετε κάμποσα πλεονεκτήματα.

Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η ομάδα χρειάζεται τη ζεστασιά και στήριξη του κόσμου, στην επανεκκίνηση που ετοιμάζουν όλοι οι αρμόδιοι. Θα την έχει εδώ. Η Τούμπα δε μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, το ίδιο και το Καραϊσκάκης, στο ΟΑΚΑ θα φαινόταν ξανά αχανές. Αναγνώρισαν πολλοί, πως στο Ηράκλειο μόνο θα ένιωθαν οι διεθνής τη ζεστασιά του κόσμου και θα έβλεπαν κερκίδες γεμάτες. Είπαν από μια κουβέντα θετική στελέχη της εθνικής. Και η απόφαση δεν άργησε να έρθει. Ο κύβος ερρίφθη… παγκρήτιο στάδιο… το σπίτι της εθνικής για τα επόμενα χρόνια.

Προσέξτε, όχι για ένα ματς, για πολλά ματς, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει ξανά γίνει. Με εξαίρεση πριν από πολλά χρόνια, που έπαιζε η εθνική στο ΟΑΚΑ, έτσι για να παίζει. Επιστρέφουμε λοιπόν στα των παρασκηνίων… που τόσο πολύ αρέσουν στη στήλη! Ο Νίκος Τζώρτζογλου το πάλεψε, επαφές, κουβέντες, προτάσεις και όλα τα σχετικά. Κερδίσαμε, η νίκη πρώτα ανήκει στον… Ομπάμα και μετά στο Ηράκλειο και σε όλη τη Κρήτη. Γιατί έτσι πρέπει να το δούμε και έτσι είναι. Αυτό που πρέπει τώρα να κάνει ο φίλαθλος κόσμος είναι απλό και ξέρει τι πρέπει να κάνει και θα το κάνει. Εθνική Ελλάδος γεια σου!!!

Το κατόρθωμα αυτό δείχνει πράγματα. Και για την ίδια τη διοίκηση Βαγγέλη Γραμμένου στην ΕΠΟ, αλλά και για εμάς εδώ. Και βρέθηκε η κατάλληλη ώρα και χτυπήσαμε την… Αχίλλειος πτέρνα του εξυπνάκια τύπου; Σωστά; Γιατί και εμείς θυμόμαστε και εμείς μαθαίνουμε. Αυτή η αλλαγή έδρας του συγκεκριμένου τελικού, δεν είχε ξεχαστεί από κανέναν, πόσο δε μάλλον από τον υπέρ πρόεδρο μας!

Στις δώδεκα το μεσημέρι είχε αποφασιστεί να γίνει στο παγκρήτιο και δυο ώρες μετά… ανακοινώνονταν το Πανθεσσαλικό στάδιο. Το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι; Φυσικά δεν στεκόμαστε περισσότερο από ότι πρέπει σε τέτοια πράγματα. Σε εμάς η ουσία είναι αυτή που μετράει, αλλά και η εκδίκηση είναι καλύτερη να τρώγεται κρύα! Αλλά και τέλος-τέλος, το ποδόσφαιρο είναι γιορτή, είναι διασκέδαση!…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook