Περιοριστικά μέτρα… περιοριστικό το τοπικό!

Οι ομάδες προετοιμάζονται τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, που μάλλον δε θα χρειαστεί του χρόνου να τρέχουν πάλι. Γράφει ο Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Τα πρωταθλήματα μας είχαν οριοθετηθεί, όμως πήραν και αυτά παράταση λόγω των ειδικών περιοριστικών μέτρων στο Ηράκλειο.

Στις κατηγορίες,βρισκόμαστε σε καλό δρόμο από δω εσείς, από κει εμείς και από δω πάνε και οι άλλοι, οι όμιλοι θα πάρουν σάρκα και οστά! Οι κληρώσεις παίζει να γίνουν…με τηλεδιάσκεψη! Μπαααα…στο θεατράκι θα παιχτεί..η παράσταση βρε!

Και από δω και μετά τώρα…αρχίζουμε να κάνουμε το σταυρό μας! Τι θα κάνουμε με τα μέτρα; Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μην αντιμετωπίσουμε κάνα κρούσμα. Εβιβα μας μετά. Φέτος οι παράγοντες θα δυσκολευτούν ακόμα περισσότερο.

Τα πρώτα σημάδια είναι ήδη ορατά. Με πικρία παρατηρούμε ξανά, πως δεν τους υπολογίζει σχεδόν κανένας, δε νοιάζονται για αυτούς. Τους έχουμε δεδομένους, ένα τέτοιο πράγμα. Δεν θα έπρεπε φέτος τουλάχιστον να δούμε κινήσεις από διοργανώτρια αρχή,αλλά και από όπου αλλού επίσης, να τους ελαφρόνουν κάπως οικονομικά;

Λιγότερα χρήματα για συμμετοχές, για δελτία, εξοδολόγια διαιτητών, από γιατρούς, από ομάδες που δίνουν το γήπεδο για…ενοικίαση από τις άστεγες ομάδες. Κάτι να δούμε τελοσπάντων, να μπορεί κάποιος να πει, ναι ρε σεις, γλιτώσαμε αυτά τα χρήματα φέτος.

Τι θα κάνουμε με τις ομάδες που φεύγουν, με τις ομάδες που αλλού πατούν και αλλού βρίσκονται, με εκείνες που σήμερα είναι σε μια κατηγορία, αύριο σε μια άλλη και την επομένη στην παράλλη; Μας έφαγε πολύ χρόνο φέτος το καλοκαίρι να ρωτάμε και να ξανα ρωτάμε που θέλει να πάει ο ένας, που ο άλλος, αν θέλει να ταξιδέψει με πλοίο ή με αεροπλάνο!

Μήπως για φέτος μόνο, να φτιάξουμε ένα…ενιαίο πρωτάθλημα; Χωρίς πλέγματα…κατηγοριών. Όλοι για έναν…και ένας για όλους, ένα τέτοιο πράγμα.

Να μη πέφτει κανένας και στο τέλος, πρώτα ο Θεός, θα δούμε τι θα κάνουμε και με την άνοδο. Άλλωστε ξέρουμε όλοι που είναι η Άνοδος…το κέντρο διασκέδασης του φίλου μας του Στέλιου! Έχουμε κουραστεί να βλέπουμε υποβιβασμούς και λίγο καιρό μετά…να ξανά σηκώνονται! Υπάρχει φθορά βρε παιδιά, αναφερόμαστε σε όλους εσάς που αγαπάτε το τοπικό ποδόσφαιρο. Το τοπικό έχει χάσει την αίγλη του και άλλα πολλά.

Και μη τα ρίχνουμε όλα στον αόρατο εχθρό…ορατά είναι τα περισσότερα προβλήματα μας! Ας κάτσουμε πάνω από τα προβλήματα του τοπικού και ας το πάμε παρακάτω, να γυρίσουμε σελίδα. ΌΛΟΙ μαζί. Ήρθε και έδεσε το γλυκό με τη 15ήμερη…σειρά μέτρων στο νομό Ηρακλείου. Οι παράγοντες έχουν πελαγώσει, να σταματήσουν οι προπονήσεις για κάνα μήνα; Να μιλήσουν και να προχωρήσουν σε οικονομικές περικοπές σε παίκτες και προπονητή;

Φέτος και δε ξέρουμε για πόσο, τα έσοδα των σωματείων από εισιτήρια, διαφημίσεις, χορηγίες θα είναι περιορισμένα, εως μηδαμινά. Μάθαμε πως πρόσφατα είχαμε συνάντηση μεταξύ προέδρων Α1. Παρόντες καμιά δεκαριά, αξιοσέβαστος αριθμός.Φυσικά το θέμα δεν είναι μόνο πόσοι πήγαν, αλλά γιατί πήγαν και τι μέλλει γενέσθαι.

Το όλο θέμα βέβαια πήρε…περίεργες προεκτάσεις, που μάλλον ζημιά έκανε περισσότερο παρά καλό. Αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία…που θα τη γράψει η ιστορία!

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook