Μένουν Ελλάδα…

Διαφορετικό θα είναι το φετινό καλοκαίρι για όλες τις ομάδες, όσον αφορά στην προετοιμασία τους λόγω του κορωνοϊού, που αλλάζει τα δεδομένα. Γράφει ο Μανώλης Θέμελης.

Η τρέχουσα σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά έρχεται και η επόμενη. Η αβεβαιότητα είναι δεδομένη, ενώ αλλάζουν οι σχεδιασμοί και τα δεδομένα λόγω της πανδημίας.

Η συρρικνωμένη, λόγω πιεσμένου προγράμματος,  καλοκαιρινή προετοιμασία των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 1 θα γίνει με τον φόβο μετάδοσης του ιού και πολλές (αν όχι όλες) ομάδες που επέλεγαν το εξωτερικό για το «χτίσιμό» τους, φέτος θα διαφοροποιηθούν.

Ήδη το ρεπορτάζ αναφέρει οτι ο ΠΑΟΚ εξετάζει τα αθλητικά κέντρα στο Καρπενήσι και το Πήλιο, ώστε να πραγματοποιηθεί σε ένα από τα δύο μέρη το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας. Η ΑΕΚ, φαίνεται να επιλέγει το Πήλιο.  Το Καρπενήσι αποτελεί την πρώτη επιλογή για την καλοκαιρινή προετοιμασία του  Παναθηναϊκού.

Εντός αναμένεται να προετοιμαστεί και ο ΟΦΗ. Όλα ανοιχτά είναι και για την προετοιμασία του Ολυμπιακού, που προ κορονοϊού είχε στο μυαλό του το εξωτερικό (την Πολωνία).

Φυσικά τα πράγματα είναι ρευστά κι αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα της πανδημίας και της επανέναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων, τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται σίγουρο.

Μετά πάντως το “μένουμε σπίτι” και αφού περάσαμε στο “μένουμε ασφαλείς” θα πάμε στο… “μένουμε Ελλάδα”.

Η Ελλάδα άλλωστε θεωρείται πιο ασφαλής χώρα από κάποια του εξωτερικού και με γνώμονα την υγεία των παικτών!

Η πανδημία δημιουργεί νέα δεδομένα και συνθήκες πολύ διαφορετικές από αυτές που είχαμε συνηθίσει στο ποδόσφαιρο κάτι που όπως είναι λογικό θα επηρεάσει τις ομάδες σε κάθε τομέα.

Φυσικά θα τηρηθεί αυστηρά το Υγειονομικό πρωτόκολλο…. Νέα ήθη και έθιμα! 

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook