Η επόμενη μέρα στο τοπικό ποδόσφαιρο

Με αφορμή τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε, θα σταθούμε σε αυτό το κομμάτι, σε συνδυασμό με το παρών, αλλά κυρίως το μέλλον του τοπικού μας ποδοσφαίρου. Γράφει ο Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Παρατηρούμε τηλεδιασκέψεις, μέτρα, αποφάσεις και όλα τα σχετικά. Εννοείτε πως η υγεία μας και όλου του κόσμου πρώτα από όλα, αλλά μετά έρχονται τα υπόλοιπα θέματα.

Εμείς καταπιανόμαστε λοιπόν  με το αγαπημένο μας τοπικό ποδόσφαιρο. Ποια θα είναι η επόμενη του μέρα; Οέο;;;

Σίγουρα τίποτα δεν θα είναι όπως εχθές. Όταν με το καλό θα αρχίσει να επιστρέφει η ζωή μας σε μια κανονικότητα, που την ορίζουμε εμείς βέβαια, με γνώμονα την καθημερινότητα μας,η αφετηρία δεν θα είναι από το σημείο που ξεκίνησε να μας εκτελεί ο αόρατος εχθρός.

Τότε λοιπόν, τι θα κάνουν οι παράγοντες; Τι θα κάνει η ΕΠΣΗ, αλλά και oι  εν Ελλάδι Ενώσεις φυσικά; Πως θα συνεχιστεί η κατάσταση στα τοπικά πρωταθλήματα και κύπελλο;

Ποια θα είναι η μελλοντική πορεία; Για καλοκαιρινή σεζόν, για την επόμενη χρονιά. Και δεν είναι μόνο το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Είναι το οικονομικό, είναι οι συμφωνίες, οι συνεργασίες.

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το ξέρουμε πολύ καλά, είναι εδώ και δεκαετίες παραιτημένο στο έλεος του Θεού.

Από ΕΠΟ, από κυβερνήσεις. Να κάνουμε την εκτίμηση πως το μέλλον του θα είναι σαν κάτι…μαύρη ναι η νύκτα στα βουνά, μαύρη σαν καλιακούδα; Δεν θέλουμε να τα βλέπουμε όλα μαύρα, προτιμούμε το ποτήρι μισογεμάτο,αλλά έχουμε κάπου να ακουμπήσουμε αυτές τις ελπιδοφόρες μας σκέψεις; 

Γνωρίζουμε πως εδώ και πάρα πολλά χρόνια, το τοπικό, έχει πάψει να είναι αμιγώς ερασιτεχνικό. Δαπανούντε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώπουλα, σε κάθε αγωνιστική χρονιά.

Τώρα όμως τι μέλει γενέσθαι; Τα οικονομικά της αγοράς θα αλλάξουν. Οι παράγοντες δεν θα είναι εύκολο να βάζουν το χέρι στη τσέπη. Οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές,αλλά και όλοι οι άλλοι, που είχαν κέρδη από τη ροή του τοπικού, θα προσαρμοστούν στη νέα τάξη πραγμάτων;  Εδώ θα βάλουμε και το διαιτητικό κομμάτι,έτσι; Σίγουρα οι παράγοντες θα περάσουν δύσκολες καταστάσεις.  Είναι  οι μόνοι που διατηρούνε το τοπικό στην επιφάνεια.

Η ΕΠΟ, σας το έχουμε ξανά γράψει, εάν δεν αλλάξει η εκλογική διαδικασία, ούτε μια ματιά δεν θα ρίχνει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Και ποια θα πρέπει να είναι η αλλαγή; Μα φυσικά να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες και εκλογικές διαδικασίες…ΟΛΟΙ οι πρόεδροι των σωματείων ανά το πανελλήνιο.

Η ΕΠΣΗ, χωρίς τη στήριξη της μαμάς Ομοσπονδίας, δε μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα. Θα μπορεί βέβαια σε πρώτη φάση να μελετήσει τρόπους να μειώσει τα χρήματα που εισπράττει από τα σωματεία, μέσα από τις διάφορες διαδικασίες και υποχρεώσεις των ομάδων, προς την…μαμά τους Ένωση.   

Δε πρέπει λοιπόν εδώ και τώρα, να αρχίσουν οι αρμόδιοι φορείς να καταπιάνονται και με την επόμενη μέρα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο; Σαφώς και πρέπει. Και λέμε εδώ και τώρα, για να μη γράψουμε από εχθές.

Οι μέρες τρέχουν, οι εξελίξεις έρχονται. Δεν θέλουμε με τίποτα να δούμε να βουλιάζει το πλοίο που ονομάζεται…τοπικό και αγαπημένο μας ποδόσφαιρο.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook