Προπονητής: Η… ηλεκτρική καρέκλα στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα η θέση του προπονητή είναι μια “ηλεκτρική καρέκλα” η οποία συχνά πυκνά ενεργοποιείται ανάλογα με τα αποτελέσματα και την εικόνα της κάθε ομάδας.

Στην Ελλάδα στα ομαδικά αθλήματα ο νούμερο ένα στόχος όταν η ομάδα δεν πάει καλά είναι ο προπονητής. Πόσες φορές έχουμε δει παίκτες αδιάφορους; Ομάδα με κακό υλικό λόγω διοίκησης και στο τέλος να την πληρώνουν οι προπονητές; Θα μας πάρει ένα ολόκληρο χρόνο να λέμε ονόματα.

Στην χώρα μας όλοι ρίχνουν ευθύνες στους προπονητές, οι οποίοι κάθε χρόνο καλούνται με ένα συγκεκριμένο μπάτζετ να βγάλουν τις επιθυμίες των διοικήσεων, δουλεύοντας παράλληλα πάνω σε πίεση, αφού γνωρίζουν καλά ότι κάποια αρνητικά αποτελέσματα θα τους φέρουν στο ταμείο… ανεργίας.

Σίγουρα και οι ίδιοι πολλές φορές κάνουν τα λάθη τους, έχοντας τα κολλήματα τους, ωστόσο άπαντες κάνουμε λάθη τόσο στην δουλειά μας όσο και στην καθημερινή μας ζωή.

Κάποια στιγμή όμως αυτή η απόφαση στο να φταίει για όλα ο προπονητής, πρέπει να σταματήσει στην χώρα μας και να κοιτάξει και τις υπόλοιπες χώρες που κρατάνε προπονητές ακόμα και όταν η ομάδα δεν πετυχαίνει τους στόχους της. Μόνο έτσι μπορεί να ρθει η σταθεροποίηση στην κάθε ομάδα και να υλοποιηθούν στόχοι και επιτυχίες.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook