Υποδεικνύουν… οφσάιντ το ποδόσφαιρο μας

H σεζόν έχει αρχίσει, τα ματς μπόλικα και δύσκολα, έρχεται και η τρίτη κατηγορία, οπότε η διαιτησία μας, έχει ακόμα μεγαλύτερο βουνό να ανέβει. Γράφει ο Γιώργος Χαλκιαδάκης στο blog του στο athleticradio.gr.

Δε πάνε καλά τα πράγματα, το αντιλαμβανόμαστε όλοι. Σας το έχουμε ξανά γράψει, ευθύνες παντού και προς πάσα κατεύθυνση. Θα το αγγίξουμε και πάλι το θέμα. Θα καταγράψουμε τις απόψεις μας και καλοδεχούμενη κάθε αντίθετη ή σύμφωνη γνώμη.

Υπάρχουν άνθρωποι κοντά στο ποδόσφαιρο (γιατί και η διαιτησία, ποδόσφαιρο είναι), που περισσότερο κακό κάνουν από ότι καλό. Καταρχάς αυτός ο μανδύας…της ανωνυμίας, είναι μέγα έγκλημα!

Τα πρόσωπα που τον απαρτίζουν(το μανδύα!), δε πρέπει να αγαπάνε το ποδόσφαιρο, μόνο τους εαυτούς τους θεωρούμε πως αγαπάνε. Στη διοίκηση του ΣΔΠΗ; Φυσικά και κάτι δε πάει καλά. Στην ΕΠΣΗ μας; Φυσικά και κάτι δε πάει καλά. Στην επιτροπή διαιτησίας; Φυσικά και εδώ μια από τα ίδια. Μάχονται τα βουβάλια…και την πληρώνουν τα βατράχια! Όπου βατράχι, βάλτε τους διαιτητές μας.To κακό αυτό όμως έχει αντίκτυπο και στα σωματεία. 

Όμως για εμάς, εκείνος που έχει το μεγαλύτερο κομμάτι ευθύνης, δεν είναι άλλος πέρα από τον ίδιο τον πρόεδρο των προέδρων μας. Είναι η κορυφή του Ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου μας; Είναι, οπότε; Από  το πόλεμο δε βγαίνει κανένας νικητής. Και να το πάμε και  λίγο με ονόματα;

Δε γίνεται για όλα να φταίει ο Μιχάλης ο Κουκουλάκης βρε παιδιά. Εντάξει, παίρνουμε δεδομένο ότι υπάρχουν αυτά τα οικονομικά θέματα και όλα τα σχετικά. Αλλά και τι με αυτό; Πρέπει δηλαδή να τα ισοπεδώσουμε όλα; Αυτό το να γίνονται τα μαθήματα και οι συγκεντρώσεις στην αίθουσα του ξενοδοχείου, περνά κάθε φαντασία. Δείχνει από μόνο του αρρώστια και κατάντια. 

Η ΕΠΣΗ είναι αυτή που θα πρέπει να δίνει λύσεις και όχι να πηγαίνουν σε εκτός ελέγχου καταστάσεις τα θέματα. Πρέπει ο πρόεδρος της Ένωσης, ο πρόεδρος του ΣΔΠΗ και ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας, να κλειστούν σε ένα δωμάτιο και να μη βγούνε από κει μέσα, εάν πρώτα δεν έχουν βρει λύσεις και τομές για κάθε τι πρόβλημα. Έλεος πια. Και επαναλαμβάνουμε, υπάρχουν ορισμένα…πρόσωπα γύρω γύρω, που δε κάνουν, πρέπει να φύγουν.

Λειτουργούν κυρίως υπόγεια και με λάθος χειρισμούς.  Ήδη έχουν έρθει διαιτητές από το Ρέθυμνο και σφυρίζουν στα πρωταθλήματα μας. Αυτό δείχνει πρόβλημα, δε φτάνουν οι διαιτητές. Πρόβλημα αριθμητικό και ποιοτικό.

Και τα ζόρια δεν έχουν έρθει ακόμα.  Εδώ θα καταγράψουμε και το εξής. Οι διαιτητές που είχαν κοπεί πριν κάνα ένα χρόνο με ενάμιση  περίπου, δεν έπρεπε να σταματήσουν. Έπρεπε να μείνουν, να βοηθήσουν. Έπρεπε να σεβαστούν το χώρο που ξεκίνησαν, το χώρο που τους βοήθησε να προχωρήσουν, να ανέβουν κατηγορίες.

Γιατί δηλαδή να λέμε μόνο…μας έκοψαν από τους πίνακες; Πείτε μου πόσες φορές έχετε εσείς ακούσει…παίξαμε και σε αυτές τις κατηγορίες; Υπάρχει κάνα συμβόλαιο που αναφέρει  ότι ένας διαιτητής θα είναι πάντα στα ψηλά;

Το κεφάλαιο Μιχάλης Κουκουλάκης και η παρουσία του σε ΚΕΔ και Ευρωπαϊκά κλιμάκια, ως Ηράκλειο, εννοείτε ότι δε την…εκμεταλλευτήκαμε, ας μας επιτραπεί η φράση, όπως θα  μπορούσαμε. Τα ματάκια μας μόνο βγάζουμε εδώ και χρόνια. Πρόσφατα μάθαμε ότι είχαμε ένα μικρό…τσουνάμι στους κόλπους της επιτροπής διαιτησίας. Ας ελπίσουμε ότι θα επανέλθει η γαλήνη.

Δε γίνεται με ανεμοστρόβιλους να προσπαθούμε συνέχεια. Μάθαμε ότι η αρχή του κακού, ήταν κάτι παρεμβάσεις…παραγοντικιές για κάτι ορισμούς. Θα τρελαθούμε τελείως τώρα; Ας ελπίσουμε ότι οι πληροφορίες μας…δεν ευσταθούν! Έχουμε ακούσει πως ο διεθνής μας διαιτητής ο Βασίλης Νικολακάκης, έχει ζητήσει να μεταγραφεί στο Λασιθιώτικο Σύνδεσμο. Ο λόγος είναι λέει επαγγελματικός.

Δε το εξετάζουμε περισσότερο. Αλλά αυτό που διακρίνουμε εμείς είναι…πρόβλημα και από εδώ. Ως Ηράκλειο, αξίζουμε μόνο διαιτητές να ζητάνε να έρχονται στον ΣΔΠΗ και όχι το αντίθετο.  Και αυτό με τον διαιτητή που είναι στο Λασίθι και με τους ένθεν και ένθεν χαρακτηρισμούς.

Προς Θεού, ας δοθεί τέλος…από εχθές. Και κάτι ακόμα, μην αποκλείσει κανένας το φαινόμενο να δούμε μερικές παραιτήσεις διαιτητών, διαμαρτυρόμενοι για δικούς τους λόγους. Έτσι δε πάμε πουθενά. Ας καταλάβουν άπαντες ότι έχουμε πιάσει πάτο…αλλά μήπως έχει και ακόμα πιο κάτω;

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook