Ας αναλάβουν τις ευθύνες

Μαύρο διήμερο για τα αθλήματα της Εθνικής μας αφού μετά το… κάζο του ποδοσφαίρου ήρθε και ο αποκλεισμός στο μπάσκετ από το Παγκόσμιο. Ο Κώστας Παπαδόπουλος γράφει στο άρθρο της ημέρας.

Η Εθνική ομάδα στο ποδόσφαιρο, δεν μπόρεσε να κερδίσει μια ομάδα που αρκετός πληθυσμός δεν μπορεί να πει το όνομα της σωστά… Όταν σκέφτεσαι ότι το 2014 έφτανες μια… ανάσα από τις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου και πλέον δεν μπορείς να κερδίσεις το Λιχτενστάιν πλέον το βαρέλι δεν έχει… πάτο.

Μια ΕΠΟ που δεν υπάρχει πουθενά, παίκτες που δεν πονάνε το εθνόσημο στο στήθος και ένα ΟΑΚΑ που δεν μαζεύει ούτε συγγενείς των ποδοσφαιριστών. Αυτό λέγεται κατάντια για την χώρα μας. Όμως για να σκεφτούμε, μήπως μας αξίζει μια τέτοια Εθνική; Μήπως εμείς έχουμε προκαλέσει όλο αυτό στο ποδόσφαιρο; Σίγουρα πρέπει να αναλογιστούν στην ΕΠΟ την νέα μεγάλη αποτυχία για να είναι η τελευταία, αφού η Ελλάδα κινδυνεύει από μεγάλα… κάζα τα επόμενα χρόνια.

Πάμε τώρα και στο μπάσκετ… Τρίτο φαβορί η Εθνική μας, έχουμε τον MVP του ΝΒΑ, έχουμε παίκτες που έχουν φάει με το… κουτάλι την Εuroleague κι όμως μείναμε έξω από τους “16”. Αναμφίβολα μεγάλο πατατράκ ο πρόωρος αποκλεισμός, αφού άπαντες περίμεναν έστω είσοδο στην τετράδα. Πως έγινε αυτό και μείναμε έξω;

Ένα ημίχρονο με την Βραζιλία και ένα σύνολο που φοβόταν να σουτάρει, μιας και είχαμε το χειρότερο ποσοστό. Σαν να μην σε φτάνει αυτό, έχεις και την FIBA να ορίζει διαιτητές που δεν το έχουν ρε παιδί μου αποβάλλοντας τον Γιάννη με 5 φάουλ.  Λέτε να είναι η κόντρα του Βασιλακόπουλου με την Ομοσπονδία ένα μήνυμα; Μπορεί και όχι προχωράμε. Βλέπουμε σε όλες τις χώρες να υπάρχουν πρόεδροι που έχουν αφήσει εποχή στο μπάσκετ, δείτε Ρωσία (Κιριλένκο), Ισπανία (Χαρμπακόστα) και άλλες πολλές… Μήπως είναι η ώρα και εμείς να αλλάξουμε τον κ. Βασιλακόπουλο με κάποιον ηγέτη Έλληνα; Μήπως πρέπει να κάνουμε μια νέα αρχή μην φτάσει πάτο και αυτό το άθλημα;

Ας αναλάβουν λοιπόν άπαντες τις ευθύνες τους γι αυτές τις ντροπιαστικές εμφανίσεις, να αφήσουν όλοι έξω τα ΕΓΩ και να βάλουν το ΕΜΕΙΣ. Μόνο έτσι θα ξανά δούμε κόσμο στο ΟΑΚΑ ή σε όποιο ΟΑΚΑ γίνει ματς της Εθνικής και πετυχημένες πορείες στο μπάσκετ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook