Όταν ραγίσει το… γυαλί

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης γράφει για το όχι και τόσο απροσδόκητο διαζύγιο Εργοτέλη – Νίκκι Παπαβασιλείου, που… άργησε τρεις μήνες.

Το θέμα της αποχώρησης του Νίκκι Παπαβασιλείου από τον Εργοτέλη, μολονότι είχε συμβόλαιο για δύο ακόμα χρόνια, “άνοιξε” ξαφνικά στα τέλη Μαϊου, αλλά ουσιαστικά δεν “έκλεισε” ποτέ και έτσι ήρθε το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Πάμε να θυμηθούμε το χρονικό ενός… προαναγγελθέντος διαζυγίου: 

Στην  αρχή “φούντωσαν” τα σενάρια οτι ο Κύπριος τεχνικός θα αποχωρήσει από την ομάδα και θα πάει στην Αίγυπτο και την Γουάντι Ντέγκλα του Μάγκετ Σάμι.

Αν και ο ίδιος ένα χρόνο πριν έλεγε: 

«Είναι 3 χρόνια η διάρκεια του συμβολαίου. Με ενδιέφερε ένα πρότζεκτ μακροχρόνιο γι’ αυτό και αποδέχτηκα την πρόταση. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ με κύριο γνώμονα την ανάδειξη ποδοσφαιριστών».

Τελικά δεν έγινε το.. deal με την Αιγυπτιακή ομάδα ή κάποια άλλη ομάδα και ο Νίκκι Παπαβασιλείου παρέμεινε στην ομάδα, ενώ εμφανιζόταν… φευγάτος για αρκετές βδομάδες.

Με την φράση:

«Δεν θέλω να φύγω από τον Εργοτέλη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και συνεχίζω εδώ.

Θα προσπαθήσουμε να ανεβούμε στην Σούπερ Λιγκ», ο Νίκκι Παπαβασιλείου, έβαλε τέλος στα… σενάρια αποχώρησης, αλλά… το γυαλί είχε ραγίσει οριστικά και το ήξεραν και οι δύο πλευρές.

Αυτό φάνηκε και από την ανακοίνωση του Εργοτέλη, μόλις είδαν το…φως της Δημοσιότητας τα πέρι… Γουάντι Ντέγκλα:

“Η ΠΑΕ Εργοτέλης επισημαίνει ότι ο προπονητής Νικόδημος Παπαβασιλείου δεσμεύεται με συμβόλαιο για δυο ακόμα χρόνια. Σε περίπτωση που ο ίδιος αποφασίσει ν’ αποχωρήσει επιλέγοντας έναν νέο σταθμό στην προπονητική του καριέρα η διοίκηση της ΠΑΕ δεν θα σταθεί εμπόδιο διασφαλίζοντας ωστόσο τα συμφέροντα της ομάδος.

Παράλληλα όμως είμαστε σε θέση να κάνουμε γνωστό ότι η καρεκλά του τεχνικού δεν θα μείνει λεπτό κενή. Έχει γίνει ήδη επιλογή και έχουμε έρθει σε συμφωνία με νέο τεχνικό πάντα μέσα στο πλάνο και την φιλοσοφία που έχει χαράξει από την πρώτη ημέρα η διοίκηση του Μάγκετ Σάμι”.

Η προετοιμασία ξεκίνησε, τα φιλικά εξελίσσονταν και εκεί που φαινόταν οτι… η “φωτιά” είχε σβήσει ήρθε το διαζύγιο του με τον Εργοτέλη και ο “Γάμος¨με τον Πανιώνιο. Και αμέσως ήρθε η αντικατάστασή του με τον Γιάννη Ταουσιάνη.

Και ως… κερασάκι στην τούρτα ήρθαν και οι δηλώσεις του Γιώργου Τουτζάρη στην παρουσίασή του νέου τεχνικού:

“Εννοείται ότι είσαι απροετοίμαστος σε μια τέτοια απόφαση με την έννοια ότι είμαστε πάντα προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα.

Μπορεί σε κάποια στιγμή να υπήρξε μια πίκρα και νευρικότητα αλλά προσπαθώ να ρίξω λίγο τα νεύρα η τα άσχημα συναισθήματα που νιώθω γιατί πρέπει να σκεφτώ την επόμενη μετά. Από εκεί και πέρα όλοι χαρακτηριζόμαστε από τις επιλογές μας. Οι ομάδες έχουν συνέχεια, να διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις, το επόμενο βήμα έγινε”.

Συμπέρασμα: “Όταν.. ραγίσει το γυαλί, δύσκολα ξανά κολλάει”….

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook