VAR… στο πατσά και όπου πάει!!!

Δύσκολη όπως αναμενόταν η πρεμιέρα και επίσημα του VAR παιδιά. Γράφει ο Γιώργος Χαλκιαδάκης στο blog του στο athleticradio.gr.

Πολλοί είδαν πάλι…σκιές για εκείνο το δύσκολο κομμάτι που έτυχε στο ματς του Ολυμπιακού. Η δική μας η σκέψη ήταν ότι απλά  μπερδεύτηκαν από το ξεκίνημα και την εξέλιξη της φάσης. Και δεν άργησε μετά να έρθουν οι απαραίτητες διευκρινήσεις από τους αρμόδιους. Ψυχραιμία παιδιά. Και ας μην VAR…άμε αλύπητα και ανελέητα!!!

Ναι, ήταν αρνητικό ότι έτυχε να δούμε…live τον ντιλιβερά να αφήνει το φαγητό στους ανθρώπους της διαιτησίας. Δεν είναι όμως το θέμα αυτό, σωστά; Χωρίς να ξέρουμε το τι είχε προηγηθεί, αρχίσαμε να πυροβολούμε και να διακωμωδούμε τους πάντες. Σε αυτά άλλωστε είμαστε πάντα πρώτοι.   Ας δούμε ένα πολύ θετικότατο βήμα τη παρουσία της τεχνολογίας.

Είπαμε, θα βοηθά το VAR, δε θα λύσει όλα τα προβλήματα του αθλήματος στη χώρα μας.  Και πάνω από όλα οι παράγοντες μας να είναι ποιο πολύ προσεκτικοί σε κάθε τους βήμα.  Κάντε υπομονή και θα δείτε και θα βλέπουμε όλοι να διορθώνονται πολλά από τα κακός κείμενα του παρελθόντος, σε κάθε ματς, σε κάθε στιγμή.  

Στα του Ηρακλείου τώρα, σε λίγο θα αρχίσει η νέα σεζόν. Οι διαιτητές μας πάλι θα έχουν δύσκολα πρωταθλήματα, δύσκολα παιχνίδια. Ιδιαίτερα κάμποσα από τα ματς της μεγάλης κατηγορίας, θα είναι σκέτα…μπουρλότο!

Εμείς θα ξανά γράψουμε δυο τρία πράγματα και ας μας πουν ίσως γραφικούς, ας πουν κάθε τι, σεβαστή η κάθε άποψη. Όμως ένα δε θα μπορεί κανένας να πει. Δεν υπάρχουν σκοπιμότητες και..περίεργα πράγματα πίσω από τις λέξεις,τις φράσεις μας και τις εκφράσεις μας.

Δεν είναι καθόλου θετικό ο…ψυχρός πόλεμος, ας μας επιτραπεί η φράση, που μαίνεται μεταξύ διαιτησίας και διοργανώτριας αρχής.  Το τρίγωνο μεταξύ Ένωσης, επιτροπής διαιτησίας και διοίκησης ΣΔΠΗ,πρέπει να λειτουργεί διαφορετικά και όχι αυτό που γίνεται τα δυο τελευταία περίπου χρόνια.

Ας ψαχτούν όλοι να δουν τι συμβαίνει και ας βάλουν και λίγο στο μυαλό τους τα ίδια τα παιδιά, τους ίδιους τους διαιτητές. Σε μερικά κεφάλια μέσα, πρέπει να αφαιρεθεί το ”εγώ”  και να μπουν άλλα πράγματα στη θέση του εγωισμού τους. 

Όπως μάθαμε σύντομα  τα μέλη του ΠΣΑΔ Κρήτης, θα οργανώσουν συγκεντρώσεις, όλων των ομάδων της Κρήτης, ανά νομό φυσικά, με μοναδικό θέμα εκμάθησης τις τροποποιήσεις των κανονισμών διαιτησίας.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook