Οι αριθμοί 1-0-5 και 5-16 δεν σημαίνουν τίποτα…

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης γράφει για τα έξι φιλικά που έχει δώσει ο ΟΦΗ σε Βέλγιο και Ολλανδία, όπου τα αποτελέσματα είναι δευτερευούσης σημασίας.

Κάθε χρόνο το λέμε και το γράφουμε. “Τα αποτελέσματα στα φιλικά δεν έχουν καμία σημασία”.

Μπορεί μία ομάδα να… γαζώνει στα φιλικά, με 5αρες και 6αρες και στα επίσημα να μένει… παγωτό.

Επίσης μπορεί μια άλλη ομάδα να… σέρνεται στα φιλικά, να εισπράττει… “σφαλιάρες”, αλλά στα επίσημα ματς που μετράνε οι βαθμοί και τα αποτελέσματα, να είναι ουσιαστική και αποτελεσματική.

Μπορεί και να υπάρχει μία μέση κατάσταση, για να μην πιάνουμε τα άκρα.

Σε κάθε περίπτωση το συμπέρασμα είναι ένα και το αυτό. Τα φιλικά προσφέρονται για συμπεράσματα, δείχνουν αδυναμίες και γίνονται γιατί πρέπει να γίνουν. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας. Αντί για προπόνηση.

Φυσικά και δείχνουν την κατάσταση που βρίσκεται μία ομάδα, αλλά και όταν χάνεις συνεχώς σε επηρεάζει ψυχολογικά υποσυνείδητα. ΟΚ, ματς είναι και καμία ομάδα και κανείς φίλαθλος της δεν θέλει να χάνει, είτε στα φιλικά είτε στα επίσημα.

Το να παίρνει όμως κανείς στα σοβαρά τα φιλικά και να αρχίσουν οι θριαμβολογίες ή οι μεμψιμοιρίες είναι το λιγότερο αφελές.

Στο τέλος της σεζόν κανείς δεν θα θυμάται τον… Πρωταθλητή των φιλικών και το αντίστροφο.

Και δεν τα λέμε και τα γράφουμε αυτά γιατί ο ΟΦΗ έχει απολογισμό 5 ήττες σε 6 ματς σε Βέλγιο και Ολλανδία. Ούτε επειδή έχει απολογισμό τερμάτων 5 υπέρ και 16 κατά.

Τα ίδια θα λέγαμε αν είχε και 6/6 και 20 υπέρ γκολ και 0 κατά. Άσχετα και αν έπαιζε με σαφώς πιο έτοιμες ομάδες, εκτός έδρας και ομάδες με το βάρος του Αγιαξ και της Αντερλεχτ (ανεξάρτητα με την σύνθεση τους).

Σίγουρα στα ματς αυτά φάνηκαν πολλές αδυναμίες του ΟΦΗ, ειδικά στον αμυντική λειτουργία της ομάδας. Η ομάδα είναι ανέτοιμη και τις λείπουν ακόμα κομμάτια του παζλ. Αυτό “φωνάζει” από… χιλιόμετρα. 

Με το να στέκεσαι όμως στο 1-0-5 ( νίκες – ισοπαλίες – ήττες) και 5-16 γκολ, χάνεις το… δάσος και μένεις στο… δέντρο.

Αν έρθουν ανάλογα αποτελέσματα στα επίσημα ματς βέβαια, τότε αλλάζει η κουβέντα….

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook