Αξίζει να πάτε και να τους χειροκροτήσετε…

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης γράφει για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κωφών που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Ηράκλειο.

– Stoiximan.gr -Αγώνες με 0% Γκανιότα* κάθε μέρα *Αφορά την επιλογή “Νικητής Αγώνα” πριν την έναρξη. Διαθέσιμο σε επιλεγμένα παιχνίδια

Μία ξεχωριστή Διοργάνωση υψηλού επιπέδου διεξάγεται από την περασμένη Κυριακή στο Ηράκλειο. 

Πρόκειται για το “9ο” Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κωφών, με τους αγώνες των 16 ομάδων να διεξάγονται σε τέσσερα γήπεδα του Ηρακλείου (Παγκρήτιο, Γήπεδο ΟΦΗ, Γήπεδο Ηροδότου και Αρχάνες).

Το επίπεδο των αγώνων είναι υψηλό και αρκετοί καθημερινά βρίσκονται στις κερκίδες, είτε είναι από την χώρα μας, είτε τουρίστες που κάνουν τις διακοπές τους στην Κρήτη αυτές τις μέρες.

Όσοι πάντως παρακολουθούν τα ματς από κοντά σίγουρα βγαίνουν κερδισμένοι, αφού και ωραία ματς βλέπουν και χειροκροτούν αθλητές που άπαντες είναι a priori νικητές.

Η Ελλάδα κέρδισε με 1-0 στην πρεμιέρα την Ισπανία, αλλά έχασε με το ίδιο σκορ από την Ιταλία και πλέον το ματς της Παρασκευής με το Βέλγιο στο γήπεδο του ΟΦΗ (18.00) θα κρίνει τηνπρόκρισή της στην 6άδα. 

Βέβαια αυτό που μετράει είναι η συμμετοχή, αφού κύριος σκοπός της Διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του Αθλητικού ιδεώδους και η εξάλειψη της έννοιας της διαφορετικότητας.

Το κλίμα των αγώνων εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου είναι Γιορτινό και όλοι έχουν από ένα… χαμόγελο για τον άλλο. 

Ένα… μπράβο σε αυτούς που έφεραν την Διοργάνωση στο Ηράκλειο και ένα.. ντροπή για αυτούς που δεν την προβάλλουν και την αγνοούν επιδεικτικά…

Εσείς πάντως αξίζει να πάτε στα γήπεδα αυτές τις μέρες, να τους δείτε και να τους χειροκροτήσετε…

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook