Θα έπρεπε η Κρήτη να έχει μία και καλή ομάδα σε Εθνικό επίπεδο;

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης γράφει για τον… μπασκετικό χάρτη της Κρήτης, τις προοπτικές που υπάρχουν στο Κρητικό μπάσκετ και την.. κουβέντα που σταθερά γίνεται για μία ομάδα που θα ενώσει και τους τέσσερις Νομούς της.

– Stoiximan.gr -Αγώνες με 0% Γκανιότα* κάθε μέρα *Αφορά την επιλογή “Νικητής Αγώνα” πριν την έναρξη. Διαθέσιμο σε επιλεγμένα παιχνίδια

Με την ολοκλήρωση των Τελικών του πρωταθλήματος Ανδρών της ΕΚΑΣΚ μάθαμε και την ομάδα που θα εκπροσωπήσει το νησί στην Γ Εθνική την επόμενη σεζόν. 

Ο ΑΟΚ Χανιά επικράτησε με 3-0 του Εργοτέλη και κατέκτησε τον Τίτλο αλλά και την άνοδο.

Έτσι διαμορφώθηκε και ο χάρτης των Κρητικών ομάδων σε Πανελλήνιο επίπεδο. Στην Α1 παραμένει το Ρέθυμνο Cretan Kings, που έσωσε στο τέλος την χρονιά.

Στην Β Εθνική ανέβηκε ο ΟΦΗ, ενώ στην Γ Εθνική θα βρίσκεται ο ΑΟΚ Χανιά, στην θέση των ΟΦΗ και Δειλινού.

Μόλις τρεις ομάδες, που εκπροσωπούν τους τρεις από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, στις Εθνικές κατηγορίες, δεν το λες και σούπερ επιτυχία. 

Κρατάμε όμως το γεγονός οτι το νησί διατήρησε ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά και το οτι ο ΟΦΗ ανεβαίνει μετά το RESTART που έκανε.

Η σταθερή κουβέντα, θεωρητικά, που γίνεται έχει να κάνει με το αν θα έπρεπε η Κρήτη να έχει μία και καλή ομάδα σε Εθνικό επίπεδο.

Μία ομάδα που θα εκπροσωπούσε και τους τέσσερις Νομούς με οτι καλύτερο διαθέτουν, ώστε να πρωταγωνιστήσει σε Εθνικό επίπεδο.

Δύσκολο ναι, ακατόρθωτο όχι. Δεν ξέρουμε αν είναι και μονόδρομος, αλλά σίγουρα είναι μία κουβέντα που αν γίνει θα πρέπει να γίνει υπό άλλες προϋποθέσεις από αυτή που έγινε με την συνένωση ΟΦΗ – “Ηράκλειο” πριν από χρόνια που απέτυχε παταγωδώς.

Τότε ενώθηκαν δύο ομάδες από την ίδια πόλη. Το να ενωθούν όλες οι ομάδες και από τους τέσσερις Νομούς σίγουρα είναι ένα ενδιαφέρον “στοίχημα”, που η αλήθεια είναι δύσκολα θα γίνει πραγματικότητα κάποια στιγμή, όταν ωριμάσουν οι συνθήκες.

Το Κρητικό μπάσκετ πρέπει να ανέβει επίπεδο κάποια στιγμή και να μην… συμβιβάζεται με παραμονή στην Α1 στο τέλος ή την άνοδο ομάδων σε μικρότερες κατηγορίες. 

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook