Μια πόλη, δύο ομάδες, διαφορετικά φινάλε…

Στο άρθρο της ημέρας στο athleticradio.gr ο Κώστας Παπαδόπουλος γράφει για τις δύο Ηρακλειώτικες ομάδες που συμμετείχα φέτος στην Football League.

Ας αρχίσουμε από την πετυχημένη χρονιά του Εργοτέλη. Οι κιτρινόμαυροι ξεκίνησαν το πρωτάθλημα έχοντας στόχο το ωραίο ποδόσφαιρο και την είσοδο στην δεκάδα για να είναι σίγουροι πως θα αγωνίζονται στην Super League 2 σε περίπτωση αναδιάρθρωσης.

Αυτός ο στόχος βγήκε εύκολα αφού το συγκρότημα του Νίκκι Παπαβασιλείου βρισκόταν στην πεντάδα. Αυτό άνοιξε την όρεξη στους ανθρώπους της ομάδας και έτσι έβαλαν άμεσα δεύτερο στόχο την δεύτερη θέση.

Ο Εργοτέλης ήταν πολύ κοντά στο να το πετύχει, όμως “αυτοκτόνησε’ στο παιχνίδι με τον Απόλλων Λάρισας και τον Ηρακλή που έφερε δύο ισοπαλίες και έτσι χάθηκε το… όνειρο. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα στην ομάδα του Εργοτέλη αφού ο αρχικός στόχος που μπήκε τον Αύγουστο βγήκε με ευκολία και επιτυχία.

Για τον Ηρόδοτο η χρονιά δεν κύλησε όπως θα την περίμενε κανείς. Οι κυανόλευκοι ξεκίνησαν με σχεδόν την ίδια ομάδα που είχαν στην Γ’ Εθνική, ωστόσο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος υπήρχε η αλλαγή προπονητή. Στα πρώτα ματς ο Ηρόδοτος έπαιζε καλά είχε πάριε θετικά αποτελέσματα και βρισκόταν σε καλές θέσεις.

Αυτό άλλαξε και ξεκίνησε η κατηφόρα… και σαν να μην έφτανε αυτό άλλαξε ριζικά η ομάδα τον Ιανουάριο αφού αποχώρησαν αρκετοί ποδοσφαιριστές. Η διοίκηση έκανε τεράστια προσπάθεια οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο το ίδιο, όμως η αφαίρεση βαθμών δύο ημέρες πριν την τελευταία αγωνιστική έκοψε τα φτερά στην ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού που αποχαιρέτησε το πρωτάθλημα.

Μια πόλη, δύο ομάδες διαφορετικές, με διαφορετικά φινάλε, αφού η μια κατάφερε να πετύχει τον στόχο της και η άλλη όχι…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook