“Έναν βαθμό θέλω…”

Εν μέσω σκανδάλων, συνεχίζονται τα πρωταθλήματα στην Γαλλία. Κατηγορίες για μίζες σε μεταγραφές για Μαρσέιγ, χαμός στην Β΄ Γαλλίας για στημένα περσινά παιχνίδια, κυρίως για το περσινό Καέν – Νιμ (1-1).

Ξεκινώντας από το Σαμπιονά, Μετς – Παρί. Με νίκη η Παρί θα βρεθεί προσωρινά στην κορυφή. Έξω οι σημαντικοί Βεράτι – Λούκας – Οριέ – Λουίζ, ο χρήσιμος φορ Μπαεμπέκ, στην αποστολή ο Ίμπρα αλλά δεν είναι 100% έτοιμος. Πιο πλήρης από ποτέ η ενθουσιώδης Μετς. Από τις δύσκολες έδρες το ΄Συμφοριέν΄, δεν νομίζω ότι θα περάσει εύκολο βράδυ η Παρί, το 1.40 δεν λέει την αλήθεια,  οι αποδόσεις με προκαλούν να κοιτάξω προς τα αριστερά.

Από σπουδαίες νίκες προέρχονται Αζαξιό και Ανζέ, με Πανταλόνι πλέον στον πάγκο η Αζαξιό όπως γράψαμε και την προηγούμενη αγωνιστική. Δύο απουσίες στην άμυνα για Ανζέ, οι καλοί χαφ Γκονσάλβες και Πεντρεντί εκτός για τους Κορσικανούς. Ξεκινάει από 1-1, πιθανό  G/G.

Σε πολύ καλό φεγγάρι, Μπρέστ και Βαλενσιέν. Στην κορυφή πλέον η Μπρέστ με τρομερή έφεση στις ισοπαλίες στα εκτός έδρας (1-5-1) και αήττητο σερί 10 αγώνων. Από μια απουσία σε άμυνα και επίθεση για Βαλενσιέν στην οποία είχαμε κάποια …παρατράγουδα στο 3-1 για το κύπελλο με τον Μομπέγκ, οι καλοί επιθετικοί Αλφόνς – Σαμασά είναι εκτός για Μπρέστ, όπως και ο αμυντικός Μαρσιάλ. Εκτιμώ ότι η ισοπαλία θα αφήσει και τις δύο ευχαριστημένες, συνεχίζοντας αμφότερες το αήττητο.

Μέτριες οι τελευταίες εμφανίσεις της Γκαζελέκ, ξανά εκτός ο στόπερ Φιλιπί, μάλλον εκτός και ο έτερος στόπερ Μπρεσέ. Αποκλεισμός από ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας στο κύπελλο. Αήττητη από τον …Αύγουστο η Λαβάλ με μπόλικες ισοπαλίες όμως αλλά και σημαντικές απουσίες απόψε. Οι 3/4 καλύτερους επιθετικοί στο ρόστερ είναι εκτός: Μπεκαμεγκά –Ζεουλά – Μπουργό έχουν πετύχει έξι γκολ. Οριακός άσος για 2-1 και 3-1 σκορ.

Ιδιαίτερα αξιόπιστη εντός έδρας η Κλερμόν, έχει χάσει μόλις ένα ματς στα έξι τελευταία(κι αυτό στο 90΄), ουσιαστικά πλήρης απόψε. Η Άρλ εκτός έδρας δεν ΄βλέπεται΄, γενικά απογοητεύει. Με τον 3οτερματοφύλακα στο ΄Μονπιέ΄, σημαντική απουσία στην άμυνα αυτή του Ν΄Ντιαγέ και στα χαφ ο Σαβανιέ. Αν δεν υπήρχε η διακοπή, θα πήγαινα με τον άσο, ίσως να παρουσιαστεί βελτιωμένη η Άρλ,απέχω.

Χωρίς νίκη από τον Σεπτέμβριο η Κρετέιγ, βρίσκεται στην ζώνη του υποβιβασμού.  Παρελθόν ο Χινσμπέργκερ, αναλαμβάνει ο βοηθός Περέν. Εκτός ο βασικός αμυντικός Ντι Μπαρτολομέο, οι βασικοί χαφ Σεκ – Ντίας και ο εξτρέμ Νταμπό. H Νιμ βρίσκεται στο στόχαστρο για το περσινό ΄στημένο΄ όπως έχει διαπιστωθεί 1-1 με την Καέν, έχουν βγει συνομιλίες μεταξύ των προέδρων και γενικά υπάρχει  αναστάτωση στον σύλλογο.Κρατείτε ο πρόεδρος, εδώ και ένα μήνα ο μεγαλομέτοχος. Μάλιστα  οι συνομιλίες που βγήκαν έχουν πολύ πλάκα…΄Θέλω έναν βαθμό΄ λέει ο ένας (Καέν), κι εγώ έναν βαθμό θέλω΄ λέει ο άλλος(Νιμ). Επίσης, Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Parisien» ο Κασπαριάν (μεγαλομέτοχο) ομολόγησε ότι συμμετείχε σε προσπάθεια χειραγώγησης τουλάχιστον τριών παιχνιδιών, εναντίον των Καέν, Ντιζόν και Μπαστιά. Εκτός έδρας έχει κερδίσει μόνο την ουραγό Τουρ.Άσος δείχνει.

Ντεφορμέ τον τελευταίο καιρό η Νιόρ, δέχεται πολλά γκολ στο φινάλε. Ο πρώτος σκόρερ Κονέ είναι εξαιρετικά αμφίβολος, θα αποφασιστεί λίγο πριν την έναρξη, εκτός ο βασικός αμυντικός Σανς, δύο καλές επιστροφές στα μεσοεπιθετικά. O πρώην ποδοσφαιριστής Ντεζέου, αναλαμβάνει μέχρι νεωτέρας την ουραγό Τουρ. Επιστρέφει ο σκόρερ Αντάν. Περίεργο ματς,  ουραγός και κακή ομάδα η Τουρ δεν διαφωνώ όμως το πρωτάθλημα δεν είναι ακόμα για 1.65 στους άσους, πόσο μάλλον για μια ομάδα που είναι 15η και η ειδησεογραφία δεν την ευνοεί.  Επίσης, οι φιλοξενούμενοι ενισχυθηκαν στα τρία τελευταία με την επιστροφή του Κουακού. Θα ασχοληθώ με το Χ2, θα περιμένω ενδεκάδες και για το καλοπληρωμένο διπλό.

Παρακάτω συναντάμε το Ντιζόν  – Ορλεάν. Από τις κορυφαίες ομάδες της λίγκας η Ντιζον, προέρχεται από ήττα στο ντέρμπι με την Ανζέ, ιδιαίτερα δυνατή εντός, οι φορ Ντιονί –Μπέλα είναι εκτός.  Κλήθηκε μεσοβδόμαδα να καταθέσει για τα στημένα ο κόουτς Ντ΄Αλ Όλιο, τέλος καλό – όλα καλά πάντως γι αυτόν. Με ένα καλό ημίωρο στην αρχή κέρδισε μετά από καιρό την Κλερμόν εντός, απόψε θα παραταχθεί χωρίς το βασικό δίδυμο των στόπερ Πονρόι –Μπριγιάν.  Έχει προβάδισμα ο άσος.

Κλείνω με το Οσέρ – Σατορού. Άλλη ομάδα, προς το χειρότερο, μέσα στο ΄Ντεσαμπ΄ η Οσέρ. Ουσιαστικά πλήρης απόψε. Η Σατορού βρίσκεται χαμηλά, βελτιωμένη αγωνιστικά το τελευταίο διάστημα. Με τις εθνικές τους οι δύο καλοί χαφ Ζόλα – Ομπιάνγκ. Koμπλεξάρετε εντός η Οσέρ, η Σατορού ψάχνει παντού βαθμούς, οι αποδόσεις δεν ευνοούν για κάτι.

Στην Ισπανία, βλέπω την Μπιλμπάο να κερδίζει την Εσπανιόλ όμως η απόδοση είναι χαμηλή. Ειδησεογραφικά, επιστρέφει ο σκόρερ Αντούριθ, καλή η απουσία του Μοντανιές για τους Καταλανούς.

Δυάδα

Νιόρ – Τουρ                        Χ2

Ντιζόν –Ορλεάν                   1

Τριάδα

Μετς – Παρί                      1Χ

Βαλενσιέν – Μπρέστ        Χ

Κρετέιγ – Νιμ                     1

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook