Με τον φόβο της ήττας…

Κάπως έτσι, σκέφτονται αρκετές ομάδες της Β΄ Γαλλίας στις σημερινές αναμετρήσεις τους μετά την διακοπή.

Ξεκινάω με το ματς του Σαμπιονά.Δεν ΄βλέπεται΄ ως γνωστόν η Παρί τελευταία. Μπορεί να δέχτηκε στις καθυστερήσεις το γκολ από την Μονακό όμως δεν άξιζε το τρίποντο βάσει εμφάνισης. Η διακοπή δεν ΄επούλωσε΄ τους τραυματίες, ίσα – ίσα τους αύξησε. Παραμένει εκτός ο Ίμπρα και ο Λαβέτσι, τραυματίστηκε και ο Νταβίντ Λουίς σε φιλικό με την Βραζιλία, παραμένουν έξω και οι Σίλβα – Μαρκίνιος, θα παίξει άμυνα ο Καμαρά με ποιόν; Λογικά ο Μότα θα γυρίσει στόπερ. Το κακό είναι ότι απέναντι της είναι η ντεφορμέ και μέτρια Λανς. Ήθελα μια Μέτς, μια Τουλούζ, να την κοντράρω ξανά. Οι γηπεδούχοι θα έχουν εκτός του στόπερ Κανταρί, έχουν να κερδίσουν από τον …Αύγουστο.Δεν βγαίνει κάτι, ίσως στο +2 στον άσο στο ασιατικό.

Ο καλός αμυντικός Φιλίπι θα λείψει από την Γκαζελέκ, η οποία σταμάτησε το καλό της σερί στην Νανσί. Παραδόξως, πολύ καλή η πορεία της έως τώρα. Φιλικό με την Μαρσέιγ έδωσε η Άρλ και τα πήγε καλά, δεν πάει καλά όμως στο πρωτάθλημα, παραμένει ο Ίρλέ μέχρι νεοτέρας. Στην αποστολή και ο νεοφερμένος Ζεμπινά που αναμένεται να κάνει την διαφορά. Καλό ρόστερ έχει η ΄κακομοίρα΄ η Άρλ, δεν χάνει στην Κορσική.

Β΄ Γαλλίας

Έχει βρει ηρεμία με τις καλές εμφανίσεις η Κλερμόν, έχει ακόμα δουλεία όμως. Σήμερα έχει τρεις σημαντικές απουσίες, εκτός ο Λ΄Οστίς(τερμ), ο Αβινέλ(αμ) και Καπέλ(μέσος). Απουσίες θα έχει και ηΑζαξιό όμως, Φοβέργκ, Κουλιμπαλί, Ζυμπάρ, μία σε κάθε γραμμή. Δεν είναι για 1.85 ο άσος, αλλά για 2.30. Στα… σχοινιά και οι δύο κόουτς, όποιος χάσει, μάλλον κουνάει μαντήλι. Γυροφέρνει στην ισοπαλία, δεν θα κρατήσω τίποτα ζεστά.

Μόνο στην Ντιζόν έχει χάσει η καλή φετινή Λαβάλ. Ουσιαστικά πλήρης αποστολή απόψε. Η Μπρέστ αντίθετα, θα έχει εκτός του εμβληματικό χαφ Γκρουγί, τον καλό αμυντικό Μαρτιάλ και τον Κουβιγιέ. Πολύ καλά δείγματα η σοβαρή Μπρέστ, χάνει δύσκολα (μόνο στην Ορλεάν) όμως εκτός έδρας αποδυναμώνεται αισθητά. Οριακός άσος, για 2.40-2.50, μεταξύ 1-0 και 2-1.

Πάμε στο Νιόρ – Ορλεάν. Ισχυρή εντός η Νιόρ, είχε πιάσει φόρμα πριν την διακοπή, άγνωστο αν θα την επηρεάσει. Ο καλύτερος χαφ Πουγιό θα απουσιάσει για τους νεοφώτιστους, ο χρήσιμος φορ Μπενμεθιάν, στην αποστολή ο στόπερ Πονρόι αλλά δεν είναι 100% έτοιμος. Χωρίς τον φορ Κονέ οι γηπεδούχος όμως στο ΄Γκαγιάρ΄ έχει μεγάλη δυναμική, μαζεύει περίπου 5.000 θεατές που τους δίνουν ώθηση. Προβάδισμα ο άσος.

΄Στην έδρα μας έχουμε πρόβλημα δημιουργίας, μας ταιριάζουν καλύτερα τα εκτός έδρας΄ τόνισε ο κόουτς της Οσέρ, Βανούσι. Πόσο μάλλον απόψε θα έχει και απουσίες. Οι δύο φορ Ντιαρά και Μ΄Μπόμπο είναι απών, το ίδιο και ο βασικός χαφ Μουλούμπα. Μια ήττα στην Μπρέστ έχει να θυμάται δυσάρεστα η Νανσί η οποία είναι στην 2η θέση. Σημαντική η απουσία του δυνατού στόπερ Σαμί, εκτός και ο έμπειρος φορ Χατζί. Οι αποδόσεις αδικούν την Νανσί,  σε δελτίο με λάθη το διπλό.

O πολύ έμπειρος χαφ Ρουντέ είναι διαθέσιμος για την Σατορού, κι αυτό είναι είδηση. Τιμωρημένος σε ακόμα ένα ματς ο κόουτς Γκαστιέν, ο οποίος τόνισε ότι ΄δουλέψαμε και είμαστε έτοιμοι΄. Οι χαφ Σακί – Καμαρά είναι εκτός αλλά η ενδεκάδα είναι καλή. Κρατάει καλό σερί αλλά και με δόσεις τύχης ηΣοσό. H  παράδοση δείχνει ισοπαλία (1-3-0) στο ΄Πετί΄. Προβάδισμα στο ΄Χ΄, και όλοι ικανοποιημένοι.

Δύο νίκες και επτά ήττες για την Τουρ. Άσχημο το κλίμα μεταξύ Πανταλόνι με τον πρόεδρο, ΄όλοι έχουμε τα όρια μας΄ είπε μετά από δηλώσεις αμφισβητήσεις από τον τελευταίο. Συν τοις άλλοις, ο καλύτερος αμυντικός Γκραντί είναι εκτός, ο φορ Κουάκου επίσης. Εκτός έδρας προβληματίζει η ποιοτική Νιμ, δεν σκόραρε στα τρία τελευταία και ταξίδεψε με πολλές απουσίες. Εκτός οι βασικοίΑρέκ(Α) – Σισοκό(Μ) – Κοβάσεβιτς(Μ)- Παρπέι(Μ) – Νουρί(Ε), προσθέστε και δύο αναπληρωματικούς χαφ. Ήθελα άλλη αντίπαλο για να κοντράρω την Νιμ, θα ρισκάρω στην ανάγκη της Τουρ και του Πανταλόνι. Άσος κινήτρου.

Ισχυρή η φετινή Χάβρη, κυρίως στην Νορμανδία όπου ακόμα δεν έχει ήττα. Ισχυρή και φιλόδοξη είναι και η Ανζέ, εκτός κομπλεξάρεται. Δύο καλές απουσίες οι φιλοξενούμενο, Καμαρά(Μ) και Μούτου(Α). Απουσίες και η γηπεδούχος, Ικόκο(Α), Λερουά(Μ), εκτός, ο βασικός στόπερ Τουρέ έρχεται από ταξίδι, ο φορ Μαλφρερί επίσης έξω. Και εδώ υπό τον φόβο της ήττας θα παίξουν οι δυο τους, ρίσκο στην ισοπαλία. Αν φύγει από εκεί, πιθανότερο είναι να πάει στο διπλό.

Στο Γρανάδα – Ράγιο, έχουμε απουσίες σημαντικές και για τις δύο ομάδες, από τις σοβαρές της κατηγορίας. Βρίσκονται στην ίδια θέση, εχούν καλούς κόουτς, νομίζω ότι η ισοπαλία δεν είναι κακό αποτέλεσμα (υπό προϋποθέσεις) για καμία από τις δύο.

Δυάδα

Νιόρ – Ορλεάν                              1

Τουρ – Νιμ                                     1

Σύστημα

Λαβάλ – Μπρέστ                          1

Οσέρ – Νανσί                               2

Σατορού – Σοσό                           Χ

Χάβρη – Ανζέ                                Χ

Γρανάδα – Ράγιο                         Χ

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook