Ταού Κεράμικα-Άρης

Το τελευταίο του χαρτί για πρόκριση παίζει σήμερα ο Άρης στην Βιτόρια με αντίπαλο την Ταού.

Για το ματς με την Ταου μίλησε ο τεχνικός του Αρη, Γκόρντον Χέρμπερτ. «Είμαστε ακόμα ζωντανοί….Μετά τη νίκη επί της Φενερμπαχτσέ, η ψυχολογία μας είναι πολύ ανεβασμένη και θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για την πρόκριση. Πιστεύω ότι πραγματικά μπορούμε να περάσουμε στα πλει-οφς. Για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να κερδίσουμε την Τάου. Κατά την γνώμη μου ο Πριτζιόνι και ο Σπλίτερ παίζουν το «πικ-εντ-ρολ» καλύτερα από κάθε άλλον στην Ευρώπη.

Ο κύριος στόχος μας είναι να καταφέρουμε να τους αντιμετωπίσουμε και να μην τους επιτρέψουμε να σουτάρουν πολύ. Κερδίσαμε τα τελευταία τρία παιχνίδια μας επειδή ρίχναμε τον ρυθμό και δεν αφήναμε τον αντίπαλο να σκοράρει πάνω από 60 πόντους. Ελπίζω να ελέγξουμε τον ρυθμό και με την Τάου και να μην τους αφήσουμε να βάλουν πάνω από 70 πόντους, αυξάνοντας έτσι τις ελπίδες μας για νίκη…».

Από την πλευρά του ο Ντάριους Ουάσιγκτον τόνισε: «Αναμφίβολα η Τάου είναι μια εξαιρετική ομάδα. Ξέρουν πώς να εκμεταλλευτούν όλες τις αδυναμίες του αντιπάλου και έχουν πολύ σωστές επιλογές σε άμυνα και επίθεση. Όλοι στην ομάδα πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να περάσουμε. Χρειάζεται μόνο να κερδίσουμε την Τάου εκτός έδρας και να δώσουμε την ευκαιρία στους εαυτούς μας να παραμείνουν στο κυνήγι των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου. Όλοι ξέρουν ότι είναι πολύ δύσκολο να τους κερδίσεις μέσα στην έδρα τους αλλά είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τα πάντα για πραγματοποιήσουμε αυτό το θαύμα…».