Μπόστον Σέλτικς: Ανανέωσαν με τον Μπραντ Στίβενς

Μεσούσης της σεζόν στο ΝΒΑ, ο Μπραντ Στίβενς έλαβε πρόταση για επέκταση συμβολαίου με τους Μπόστον Σέλτικς, την οποία και αποδέχτηκε.

 Η ομάδα της Βοστώνης ανακοίνωσε την παραμονή του 43χρονου τεχνικού, χωρίς πάντως να δώσει περισσότερες πληροφορίες ως προς τη διάρκεια του νέου συμβολαίου.

Ο Μπραντ Στίβενς είχε υπογράψει για πρώτη φορά στους Σέλτικς στις 3 Ιουλίου του 2013, έγινε τότε ο 17ος τεχνικός στην ιστορία τους και μέχρι σήμερα μετρά 318 νίκες – 245 ήττες.

Οι 318 νίκες του Στίβενς αποτελούν το τέταρτο καλύτερο ρεκόρ για έναν «Κέλτη» προπονητή. Ο Ρεντ Άουερμπαχ παραμένει πρώτος σε νίκες στους Σέλτικς με 795, ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Τόμι Χάινσον με 427, ενώ τρίτος είναι ο Ντοκ Ρίβερς με 416.

Ο ιδιοκτήτης των Σέλτικς, Ουίκ Γκρόσμπεκ, δήλωσε αμέσως μετά την επισημοποίηση της επέκτασης του συμβολαίου του Μπραντ Στίβενς: «Ο Μπραντ είναι ένας επιτυχημένος προπονητής και ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Είμαστε υπερήφανοι που τον έχουμε να καθοδηγεί την ομάδα μας στην επιδίωξη για την κατάκτηση του 18ου πρωταθλήματος».

Από την πλευρά του, ο συνιδιοκτήτης των Σέλτικς, Στιβ Παλιουκά, τόνισε για την ανανέωση της συνεργασίας με τον Στίβενς: «Νιώθουμε ενθουσιασμένοι που ο Μπραντ Στίβενς θα συνεχίσει να είναι ο προπονητής μας. Είναι πλέον ένας από τους καλύτερους προπονητές του ΝΒΑ και αποτελεί έναν αληθινό ηγέτη εντός κι εκτός παρκέ. Αυτή είναι μία μεγάλη ημέρα για τους Μπόστον Σέλτικς».

Ο πρόεδρος και «ζωντανός θρύλος» της ομάδας της Βοστώνης, Ντάνι Έιντζ, σχολίασε: «Ο Μπραντ είναι ένας από τους πιο έξυπνους και πιο εργατικούς προπονητές του αθλήματος σήμερα. Κυρίως, ο χαρακτήρας και η ακεραιότητά του έχουν συνεισφέρει στη δημιουργία μιας κουλτούρας, την οποία όλοι αναγνωρίζουμε στην ομάδα. Ο Μπραντ είναι ένας μεγάλος “ συμπαίκτης” και ένας ηγέτης που θέλουν να ακολουθούν οι άνθρωποι. Είναι τιμή μας να τον έχουμε μαζί μας, καθώς συνεχίζουμε να διεκδικούμε τον επόμενο τίτλο πρωταθλητή ΝΒΑ».

Υπό την τεχνική καθοδήγηση του Στίβενς, οι Σέλτικς μετρούν αυτές τις ημέρες αντίστροφα για την έκτη διαδοχική παρουσία τους στα play off του ΝΒΑ, ένα σερί που είχαν πετύχει για τελευταία φορά το διάστημα 2007-2013. Εξάλλου, ο Μπραντ Στίβενς οδήγησε την ομάδα της Βοστώνης σε “ back to back” παρουσίες στους τελικούς της Ανατολής τις σεζόν 2016-17 και 2017-18, κάτι που είχαν να ζήσουν οι φίλαθλοι των Σέλτικς από τις περιόδους 1986-87 και 1987-88.

Ο Στίβενς έχει αναδειχτεί τρεις φορές κορυφαίος τεχνικός του μήνα στην Ανατολική Περιφέρεια στις επτά σεζόν του ως προπονητής των Σέλτικς. Ο γεννημένος στην Ιντιάνα Μπραντ Στίβενς επελέγη προπονητής της ομάδας της Ανατολής στο All Star Game του 2017 στο ΝΒΑ και έγινε ο 7ος προπονητής στην ιστορία των Σέλτικς που βίωσε αυτή την τιμή μετά τους Άουερμπαχ, Φιτς, Φορντ Χάινσον, Τζόουνς και Ρίβερς.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook