Καλαϊτζάκης: «Ο Παναθηναϊκός με ήθελε και έμεινα»

Η ανατροπή με τον Γιώργο Καλαϊτζάκη ήταν από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του καλοκαιριού…

Ο νεαρός γκαρντ επέλεξε σωστά με την παραμονή του στον Παναθηναϊκό και εξήγησε στη λιθουανική ιστοσελίδα «krepsinis.net» γιατί άλλαξε γνώμη.

Ακόμα, ο Καλαϊτζάκης μίλησε για το δανεισμό του στη Νεβέζις και πόσο τον βοήθησε να εξελιχτεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την ανανέωση με τον Παναθηναϊκό: «Μίλησα με τους ανθρώπους του κλαμπ και μου είπαν ότι ήταν καλό για μένα που έπαιξα στην Λιθουανία. Ήθελαν να μείνω στην ομάδα και συμφωνήσαμε να επεκτείνουμε την συνεργασία μας. Θέλω να δουλέψω σκληρά και να δείξω τι αξίζω και παράλληλα ελπίζω να πάρω χρόνο συμμετοχής στην Euroleague».

Για την εμπειρία του στη Νεβέζις της Λιθουανίας: «Είμαι χαρούμενος με την εμπειρία. Μου άρεσε η Λιθουανία, είναι μία μπασκετική χώρα, όλοι αγαπούν το μπάσκετ εδώ. Έπαιξα με τον αδερφό μου και αυτό με βοήθησε. Δεν μετάνιωσα για τίποτα. Σίγουρα θα συμβούλευα έναν νεαρό παίκτη να έρθει να παίξει στην Λιθουανία, γιατί υπάρχει εμπιστοσύνη στους μικρούς. Αντίθετα, στην Ελλάδα, πρέπει να κερδίσεις και αυτό φέρνει στο προσκήνιο τους Αμερικανούς».

Για τα οφέλη που πήρε από τον δανεισμό του: «Αν θέλεις να είσαι καλός παίκτης, πρέπει να παίξεις. Η Νεβέζις μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω. Στην Ελλάδα δεν εμπιστεύονται τους νεαρούς και αυτό είναι πρόβλημα. Υπάρχουν ταλέντα με προοπτικές, αλλά δεν έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν. Μακάρι να αλλάξει αυτό».

Για  τους στόχους του: «Πρέπει να αντέξεις την πίεση και τις απαιτήσεις για να γίνεις ηγέτης. Εγώ θέλω να φτάσω σε αυτό το επίπεδο στο μέλλον και σίγουρα θα ήθελα να παίξω στο ΝΒΑ. Τώρα όμως προέχουν άλλα και η σεζόν που μας έρχεται. Θα είμαστε μία καλά προπονημένη ομάδα, που θα δουλεύει σκληρά και θα έχει ισορροπία. Νομίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε καλά πράγματα».

 

© Πηγή: to10.gr