Oι τρεις μήνες που θα μείνουν… αξέχαστοι στον Γιάννη Βισκαδουράκη

Ο νεαρός κόουτς του Εργοτέλη, μίλησε στο athleticradio.gr, για την δύσκολη περίοδο που πέρασε στην καραντίνα με το κλείσιμο λόγω κορονοϊού του γυμναστηρίου του, που επιτέλους ξανά ανοίγει την Δευτέρα, αλλά και τις δύο χαρές που είχε το ίδιο διάστημα και τον ανέβασαν στον… έβδομο ουρανό.

Ο Γιάννης Βισκαδουράκης είναι ένας εργάτης του Κρητικού μπάσκετ. Το αγαπάει παθολογικά και είναι η ζωή του.

Ο νεαρός προπονητής βίωσε έντονα συναισθήματα το 2020. Χαρές και λύπες. Κάτι σαν.. “σκωτσέζικο ντουζ”.

Από την μία στην στιγμή στην άλλη, ο κορονοϊός και η καραντίνα με το κλείσιμο των γυμναστηρίων τον έφερε σε μία αναγκαστική ξεκούραση και… παύση, ενώ η σεζόν βρισκόταν στο.. πικ της, αφού είναι προπονητής και στην ομάδα μπάσκετ του Εργοτέλη.

Το γυμναστήριο του έκλεισε για περίπου τρεις μήνες και την Δευτέρα (15/6) με το… καλό ξανά ανοίγει (όπως και όλα στην χώρα μας).  Το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής σταμάτησε.

Και μέσα σε αυτή την δύσκολη περίοδο και την αναγκαστική ξεκούραση ήρθαν τα ευχάριστα.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε την οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος και ο Εργοτέλης αναδείχθηκε πρωταθλητής της ΕΚΑΣΚ. Το… έψαχνε τα τελευταία δύο χρόνια, που έφτασε στην πηγή (Τελικό) αλλά νερό δεν ήπιε, και ήρθε η δικαίωση για τον νεαρό κόουτς.

Και πριν δύο βδομάδες, έγινε πατέρας για πρώτη φορά, καθώς η σύζυγος του  έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι!

Ο Γιάννης Βισκαδουράκης μίλησε στο athleticradio.gr για αυτά τα τρία γεγονότα που τον σημάδεψαν!

Για το “κλείσιμο” του γυμναστηρίου του

“Περιμένουμε όλοι μας, τρεις μήνες τώρα, να ξανά ανοίξουν. Αυτό θα γίνει με πιέσεις του κλάδου μας στις 15 Ιουνίου, ενώ το αρχικό πλάνο της Κυβέρνησης έλεγε για 15 Ιουλίου!

Θα τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών και στέλνω μήνυμα σε όλους να μην φοβούνται και να έρθουν να αθληθούν!

Θα τηρούμε τις αποστάσεις, δύο μέτρα ανά αθλούμενων. Θα καθαρίζουμε τα μηχανήματα πριν και μετά την χρήση τους. Θα φοράει μάσκα το προσωπικό και όποιος έρχεται να αθλείται θα είναι κατόπιν ραντεβού. Θα υπάρχει ένας ανά 10 τετραγωνικά στα αερόβια, ενώ το αρχικό πλάνο ήταν ανά 30, ευτυχώς πιέσαμε και το πετύχαμε και αυτό. Και 15 τετραγωνικά στα ομαδικά.

Ως ιδιοκτήτης γυμναστηρίου έχω να πω οτι ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος για όλους μας αυτή. Από κάθε άποψη.

“Κλείσαμε” την καλύτερη περίοδο για μας και ανοίγουμε την χειρότερη. Υπάρχει προβληματισμός για την επόμενη μέρα, Η ανταπόκριση του κόσμου είναι ένα “στοίχημα¨για μας. Θέλουμε να παρέχουμε σε όλους ένα αίσθημα ασφάλειας.

Υπήρξαν οικονομικές απώλειες και θα υπάρξουν και άλλες, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι”.

 

Για την κατάκτηση του Τίτλου της ΕΚΑΣΚ της σεζόν 2019-20 από τον Εργοτέλη: 

“Ο Εργοτέλης δίκαια πήρε τον τίτλο έστω και έτσι. Τα καταφέραμε μετά από δύο προσπάθειες που δεν ήταν ανεπιτυχείς, αλλά ηρωϊκές!

Την πρώτη χρονιά ξεκινήσαμε από το μηδέν και φτάσαμε στον Τελικό. Την 2η κοντράραμε στα ίσα τον ΑΟΚ Χανιά, αλλά δεν τα καταφέραμε.

Είναι δικαίωση και για μένα, αλλά και τον Πρόεδρο! Και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες. Παλέψαμε και για μένα ήταν ένα… αγκάθι μέσα μου. Ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να το βιώσω έστω και έτσι.

Θα το πανηγυρίσουμε με τους κανόνες φυσικά λόγω κορονοϊού, τις προσεχείς μέρες.

Την νέα σεζόν, όπου θα παραμείνω στην ομάδα, η ομάδα θα κατέβει κανονικά στην Γ Εθνική και ήδη κάνουμε τις πρώτες ενέργειες. Αποφασίσαμε το μπάτζετ της νέας χρονιάς και κινούμαστε για νέους παίκτες. Θέλουμε να μείνει ο κορμός της ομάδας και τα δικά μας παιδιά.

Την Δευτέρα (15/6) θα ξανά βρεθούμε στο παρκέ”.

 

Για την γέννηση της κόρης του: 

“Η γέννηση της κόρης μου πριν από μερικές μέρες, σε συνδυασμό και με την άνοδο της ομάδας μου, μου έδωσε μία τεράστια χαρά!

Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματά μου. Μόνο όποιος έχει γίνει πατέρας μπορεί να με καταλάβει! Δεν υπάρχουν λόγια!

Η γυναίκα μου τραβάει τα μεγαλύτερα… ζόρια αυτές τις μέρες και την ευχαριστώ! Προσπαθώ να την βοηθήσω όσο μπορώ. Ευγνωμονώ τον Θεό”.