«Ολοκλήρωση σεζόν με ασφάλεια και υπευθυνότητα»

«Η έγκριση του διοικητικού συμβουλίου για τη μορφή επανεκκίνησης είναι ένα απαραίτητο βήμα προς την επανάληψη της σεζόν του ΝΒΑ», δήλωσε ο επίτροπος του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΝΒΑ με ψήφους 29-1 (οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς ψήφισαν κατά) ενέκρινε χθες το σχέδιο επανεκκίνησης της σεζόν στο Ορλάντο (Disney World), πρόταση που καλεί κάθε μία από τις 22 ομάδες να παίξουν οκτώ αγώνες κανονικής περιόδου από τις 31 Ιουλίου, με την τελευταία πιθανή ημερομηνία για το «παιχνίδι 7» των τελικών του ΝΒΑ να είναι στις 12 Οκτωβρίου.

«Ενώ η πανδημία του κορωνοϊού παρουσιάζει τεράστιες προκλήσεις, ελπίζουμε να ολοκληρώσουμε τη σεζόν με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο, βάσει αυστηρών πρωτοκόλλων που τώρα ολοκληρώνονται με αξιωματούχους δημόσιας υγείας και ιατρικούς εμπειρογνώμονες», πρόσθεσε ο Άνταμ Σίλβερ.

«Αναγνωρίζουμε επίσης ότι καθώς ετοιμάζουμε να συνεχίσουμε το παιχνίδι, η κοινωνία μας συνεχίζει να βιώνει τις πρόσφατες τραγωδίες φυλετικής βίας και αδικίας και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις ομάδες και τους παίκτες μας για να χρησιμοποιήσουμε την επιρροή μας για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα με πολύ πραγματικούς και συγκεκριμένους τρόπους.»

Εάν όλα πάνε σύμφωνα με σχέδιο το εφετινό draft θα διεξαχθεί στις 15 Οκτωβρίου.

© Πηγή: to10.gr