Υπαναχώρησε η Γερμανική Λίγκα και πήρε πίσω τη φίμωση των αθλητών

Θύελλα αντιδράσεων είχε ξεσπάσει στη Γερμανία μετά την απόφαση της Bundesliga, να δηλώσει μέσω του εκτελεστικού διευθυντή Στέφαν Χολζ, πως πολιτικές τοποθετήσεις την ώρα της λειτουργίας του πρωταθλήματος (εννοεί εν μέσω αγώνων) δεν επιτρέπονται, είτε λεκτικά είτε με άλλο τρόπο.

Όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, έτσι κι εμείς έχουμε την ίδια λογική: βρισκόμαστε στον αθλητισμό και δεν μπορούν να γίνονται πολιτικές τοποθετήσεις προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, οπότε δεν ανοίγουμε τη συγκεκριμένη πόρτα. Θα το καταλάβουμε όμως αν το θέμα αυτό έχει να κάνει με τους παίκτες από τις ΗΠΑ».

Αυτή η απόφαση, ευτυχώς κράτησε μόνο για λίγες ώρες, καθώς πριν από λίγο με νέα ανακοίνωση ο Χολζ, επανήλθε και δήλωσε: «σεβόμαστε τους παίκτες των ομάδων μας και δεν θα τους στερήσουμε το δικαίωμα να εκφράσουν την άποψή τους. Αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα τιμωρήσουμε κανέναν».

Το μόνο θετικό από αυτή την εξέλιξη, είναι πως η Γερμανική Λίγκα έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και πρόλαβε να διορθώσει άμεσα μια τεράστια γκάφα που θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά προβλήματα.

 

© Πηγή: to10.gr