Τζόρνταν: «Είμαι θυμωμένος, να απαιτήσουμε να λογοδοτήσουν οι ένοχοι»

Πολλοί αθλητές παγκοσμίως έχουν εκφράσει τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του άτυχου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, από αστυνομικό, στη Μινεσότα.

Την Κυριακή, ήταν σειρά του Μάικλ Τζόρνταν να πάρει θέση μέσω δήλωσης, εκφράζοντας τη θλίψη του και ζητώντας να λογοδοτήσουν οι ένοχοι, ενώ στάθηκε υπέρ των ειρηνικών διαδηλώσεων προκειμένου να έρθει μία συστημική αλλαγή.

Η δήλωση του Τζόρνταν:

«Είμαι βαθιά λυπημένος, πονάω πραγματικά και είμαι απλά θυμωμένος. Βλέπω και νιώθω τον πόνο του καθενός, την προσβολή και την αγανάκτηση. Στέκομαι στο πλευρό όσων καταδικάζουν τον βαθιά ριζωμένο ρατσισμό και τη βία προς τους έγχωμους ανθρώπους της χώρας μας. Έχουμε περάσει αρκετά.

Δεν έχω τις απαντήσεις, αλλά οι συλλογικές φωνές μας δείχνουν δύναμη αλλά και την αδυναμία των άλλων να τις χωρίσουν. Πρέπει να ακούσουμε ο ένας τον άλλον, να δείξουμε συμπόνια και ενσυναίσθηση και να μη γυρίσουμε ποτέ την πλάτη μας στην εκτός λογικής βαρβαρότητα. Χρειάζεται να συνεχίσουμε τις ειρηνικές διαδηλώσεις ενάντια στην αδικία και να απαιτήσουμε να λογοδοτήσουν οι ένοχοι. Η ενωμένη φωνή μας πρέπει να πιέσει τους ηγέτες μας να αλλάξουν τους νόμους μας, ή διαφορετικά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ψήφο μας για να δημιουργήσουμε μια συστημική αλλαγή. Ο καθένας μας πρέπει να είναι μέρος της λύσης και πρέπει να δουλέψουμε παρέα για να εξασφαλίσουμε τη δικαιοσύνη για όλους.

Η καρδιά μου βρίσκεται με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ και με τους αμέτρητους άλλους των οποίων η ζωή αφαιρέθηκε με βαρβαρότητα και χωρίς λογικής μέσω ρατσιστικών και άδικων πράξεων».

 

© Πηγή: to10.gr