Ανατροπή στην υπόθεση Ομπράντοβιτς: Μένει με 50% μείωση, άμεση σχέση με το θέμα Σλούκα

Ο… πάγκος του θα επηρεάσει όλη την μπασκετική Ευρώπη. Κυρίως εάν αποφασίσει να αποχωρήσει από αυτόν της Φενέρμπαχτσε.

Καθώς εάν αυτό συμβεί, ήδη τα σενάρια για το μέλλον του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δίνουν και παίρνουν. Μάλιστα, δεν πάνε δύο ημέρες από τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο «Ζοτς» έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την ομάδα της Πόλης, λόγω της κακής οικονομικής της κατάστασης, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στην Μπαρτσελόνα. Με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να προαλείφεται για αντικαταστάτης του.

Ολα αυτά, ωστόσο, ανατρέπονται από σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, που παρουσιάζουν μία τελείως διαφορετική εικόνα της κατάστασης. Η οποία θέλει τον Ομπράντοβιτς να συνεχίζει κανονικά στην ομάδα του και μάλιστα με σημαντικές αλλαγές στο οικονομικό καθεστώς.

Τα εν λόγω δημοσιεύματα επικαλούνται πηγές από το περιβάλλον του ατζέντη του Ομπράντοβιτς και τον στενό του κύκλο, αναφέροντας με… βεβαιότητα ότι σκέφτεται να συνεχίσει ως προπονητής της Φενέρ και μάλιστα με πολύ μειωμένο μπάτζετ.

Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι ο Σέρβος θα πει το «ναι» στη διοίκηση της ομάδας του για μείωση του κόστους λειτουργίας του συλλόγου κατά 50% και από 30 εκατομμύρια ευρώ να πέσει στα 15 εκατομμύρια. Μείωση που θα αφορά και στον δικό του μισθό. Με την οριστική συμφωνία να αναμένεται μετά το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε αυτό το σημείο έχει μεγάλη σημασία να αναφέρουμε ότι το νέο καθεστώς της Φενέρ είναι πιθανό να αλλάξει τα δεδομένα στην υπόθεση του Κώστα Σλούκα, τον οποίο έχει θέσει ως βασικό στόχο του ο Ολυμπιακός, ενώ στο παιχνίδι είναι δεδομένο ότι θα μπει και ο Παναθηναϊκός.

Μπορεί ο Ομπράντοβιτς να μείνει όντως στην τουρκική ομάδα (σ.σ. το είχε θέσει ως προαπαιτούμενο ο Σλούκας για να συνεχίσει), αλλά εάν η μείωση του 50% ή όποια ανάλογη μείωση ισχύσει και για τον Ελληνα πλέι μέικερ, ουσιαστικά θα ανοίξει την πόρτα για την αποχώρησή του.

Από την άλλη, εάν αποτελέσει παίκτη που δεν θα επηρεαστεί από την αλλαγή οικονομικής στρατηγικής της Φενέρ και επιλεγεί να είναι ένα από τα στηρίγματα της νέας εποχής, τότε δεν αποκλείεται να μην είναι εύκολο να αποχωρήσει.

Με τα νέα δεδομένα, πάντως, να προκαλούν σίγουρα μια νέα συνθήκη. Που κανείς δεν μπορεί να προκαταβάλει πώς θα επηρεάσει τις εξελίξεις στην υπόθεση.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook