Πιτίνο: «Το στυλ μπάσκετ στην Ευρωλίγκα θυμίζει Σπερς και Ουόριορς»

Για τα… μαθήματα που του έδωσε η Ευρωλίγκα και το ευρωπαϊκό στυλ μπάσκετ μίλησε ο Ρικ Πιτίνο σε ΜΜΕ της Αμερικής.

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, που επιστρέφει στο κολεγιακό μπάσκετ, αναφέρθηκε στο στυλ παιχνιδιού που υπάρχει στην Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πάντα μαθαίνεις και η Ευρωλίγκα ήταν μία εμπειρία που με έκανε να μάθω πολλά σαν προπονητής. Ακόμα και στην ηλικία μου, μπορείς να μαθαίνεις και να εξελίσσεσαι και είναι κάτι φοβερό αυτό. Η Ευρωλίγκα δεν έκανε μόνο αυτό, δεν ήταν μόνο προπονητική εμπειρία, αλλά με βοήθησε να μάθω και άλλα είδη/στυλ μπάσκετ. Κάποια από αυτά ταιριάζουν στο κολεγιακό μπάσκετ, κάποια όχι. Ήταν μία ανταμοιβή.

Το μπάσκετ στην Ευρώπη έχει περισσότερη κίνηση της μπάλας. Στις προπονήσεις είχα πάντα ρολόι 24’’ και όχι 30’’. Ήθελα τη μπάλα να αλλάζει χέρια 4-5 φορές σε διάστημα 5-6’’. Έτσι πάει στην Ευρωλίγκα. Υπήρχε πολλή κίνηση, το 80% των πασών ήταν σκαστές, κάτι που μου άρεσε πολύ. Είναι ένα εξαιρετικό είδος μπάσκετ, όπως όταν κυκλοφορούσαν τη μπάλα οι Σπερς στο αποκορύφωμά τους ή οι Ουόριορς όταν κέρδιζαν πρωταθλήματα πριν τους τραυματισμούς. Βασίζοντας πολύ στις ασίστ και στις πάσες. Έτσι είναι το μοντέλο της Ευρωλίγκας».

 

© Πηγή: to10.gr