Τα ξαναλένε για το πρωτάθλημα της Basket League

Το εύκολο είναι να εισηγηθεί κανείς τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Με την κατάσταση που επικρατεί στον πλανήτη, με τις λίγκες να κλείνουν η μία μετά την άλλη, με τις διοργανώσεις να διακόπτονται, η Basket League κινείται με το… ρεύμα, αλλά το ζήτημα είναι πώς θα γίνει αυτό. Γιατί, υπάρχει το αγκάθι του Άρη και του ΠΑΟΚ, εκκρεμεί η απόφαση για το αν και πώς θα καταρτιστεί η βαθμολογία, τι θα γίνει με τον πρωταθλητή και τις ομάδες που θα υποβιβαστούν. Αν υποβιβαστούν.

Για σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί νέα τηλεδιάσκεψη στον ΕΣΑΚΕ, προκειμένου να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα προταθεί η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος. Οι δηλώσεις Τσαγκρώνη βοηθούν προς την κατεύθυνση του μη υποβιβασμού των «αιωνίων» της Θεσσαλονίκης, όμως δεν λύνουν όλα τα προβλήματα. Γιατί, δεν ξεκαθάρισε ο Γενικός, ο οποίος μίλησε γενικώς και αορίστως, αν κι η ΕΟΚ συμφωνεί είτε στο να μην αναδειχθεί κανείς πρωταθλητής, να μην ανεβεί και να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα (σαν να μην έγινε η σεζόν), ή αν θα συναινέσει η Ομοσπονδία σ’ ενδεχόμενη αναδιάρθρωση.

Ακόμα κι αν βρεθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα, υπάρχει θέμα με τον Ολυμπιακό, τον οποίο θέλουν πίσω στην Basket League, αλλά με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν μπορεί να ανεβεί. Και βεβαίως, ακόμα κι αν προσκληθεί (wild card) δεν πρόκειται να ανεβεί, όσο υπάρχει η συγκεκριμένη διοίκηση στην ΕΟΚ, όσο η διαιτησία ανήκει στην Ομοσπονδία, όσο δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα.

Όπως και να ‘χει, η σημερινή τηλεδιάσκεψη αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς πλέον πρέπει να μάθουμε πώς θα ολοκληρωθεί η σεζόν. Κι αυτό πρέπει (για να μην υπάρχουν παρερμηνείες) να το προτείνει ο ΕΣΑΚΕ, να το δεχθεί ο ΠΣΑΚ (για την ώρα είναι αρνητικός) και η ΕΟΚ (τηρεί σιγή ιχθύος) και να το επικυρώσει ο Λευτέρης Αυγενάκης.

 

© Πηγή: to10.gr