Πλάθα: «Ο Ολυμπιακός θα έχει περισσότερες δυνάμεις»

Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενηθεί από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, στην αυριανή (23/1, 19:00) αναμέτρηση για την 21η αγωνιστική της Euroleague.

Ενόψει του αγώνα μίλησε ο προπονητής της ρωσικής ομάδας, Χουάν Πλάθα, τονίζοντας πως από τη στιγμή οι ερυθρόλευκοι δεν αγωνίζονται σε άλλη διοργάνωση είναι πιο ξεκούραστοι.

Ακόμη την αναμέτρηση κλήθηκε να σχολιάσει και Ματέους Πονότκα, με τον Πολωνό να αναφέρει πως το παιχνίδι στο ΣΕΦ ήταν εντελώς διαφορετικό, ενώ στάθηκε και στους Σπανούλη, Πρίντεζη, Μιλουτίνοφ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χουάν Πλάθα:

«Ίσως και ο Ολυμπιακός να είναι κουρασμένος μετά την «διπλή εβδομάδα» της Ευρωλίγκα. Όμως πρέπει να καταλάβετε ότι ο αντίπαλος παίζει μόνο στην Ευρωλίγκα και έχει διαφορετική ομάδα για την δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας. Έτσι έχουν δύο ομάδες και ο αντίπαλος πρέπει να έχει περισσότερες δυνάμεις και ενέργεια. Αλλά δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε και να ψάχνουμε δικαιολογίες.

Πρέπει απλά να δείξουμε τι είμαστε ικανοί να παρουσιάσουμε στο παρκέ και να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ που μπορούμε. Εάν κατορθώσουμε να το κάνουμε αυτό, τότε θα έχουμε πιθανότητες. Για παράδειγμα, δείτε το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ όπου το σκορ δεν αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο αγωνιστήκαμε. Ή με την Μπασκόνια, την οποία νικήσαμε, ή με τη Βαλένθια, όπου παλέψαμε μέχρι το τέλος. Σχεδιάζουμε να παίξουμε με τον τρόπο που μπορούμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Οι δηλώσεις του Πονίτκα:

«Ο πρώτος γύρος; Ήταν μια μεγάλη νίκη, η πρώτη στην ιστορία του συλλόγου στην Ευρωλίγκα γι’ αυτό και την θυμούνται όλοι. Τώρα όμως βρισκόμαστε σε ένα άλλο στάδιο της σεζόν και το παιχνίδι θα είναι εντελώς διαφορετικό. Όλοι γνωρίζουν τι μπορεί να κάνει ο Σπανούλης, τι μπορεί να κάνει ο Πρίντεζης. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι ‘αυτούς τους παίκτες για τον Μιλουτίνοφ επίσης, που παίζει καταπληκτικά.

Όλοι στην ομάδα τους είναι επικίνδυνοι, όχι μόνο αυτοί που ανέφερα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή την ομάδα για 40 λεπτά. Ο Ολυμπιακός έχει νέο προπονητή και αυτό τους προσθέτει έξτρα κίνητρο».

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook