Παναθηναϊκός: Δικαίωση Ολυμπιακού στο CAS, γυρνάει η υπόθεση στον Αθλητικό Δικαστή

Πολλά είχαν συμβεί στο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στις 9 Νοεμβρίου του 2018 στο ΟΑΚΑ με το σημαντικότερο όλων να είναι αυτό που είχε δημιουργηθεί σχετικά με τους διαιτητές και όσα είχαν γραφτεί στο φύλλο αγώνος.

Η υπόθεση λοιπόν θα έχει συνέχεια, αφού ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε στην έφεσή του κατά της αρχικής απόφασης στο CAS και θα επανεξεταστεί από τα αρμόδια όργανα της Ευρωλίγκας.

Από την μεριά του ο Ολυμπιακός προσκόμισε στο CAS νέα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν όσα έγιναν μέσα στο παρκέ αλλά και εκτός αυτού. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο φάκελος της υπόθεσης να ανοίξει ξανά και ο αθλητικός δικαστής της Ευρωλίγκας να αναγκάζεται να επανεξετάσει την υπόθεση.

Oι Ερυθρόλευκοι υποστήριξαν με το τέλος της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ ότι είχε μοιραστεί ένα non paper για απόπειρα δωροδοκίας των Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ (Ισπανία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Γιάκομπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία), την ώρα που οι διαιτητές είχαν από την μεριά τους γράψει στο φύλλο αγώνα ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τους είχε επιτεθεί φραστικά λέγοντας πως «τα ξέρουμε όλα. Ξέρουμε πως ποντάρατε 20.000 ευρώ, τόσο ο Πολωνός όσο και ο Ιταλός. Μόνο ο Ισπανός είναι δίκαιος. Θα τα στείλουμε όλα στον Μπερτομέου και τον Στόουκς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά ο Παναθηναϊκός είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε συμβεί τίποτα από τα παραπάνω, ενώ είχε απαλλαχτεί των κατηγοριών του. Τώρα πλέον ανοίγει και πάλι τον φάκελο ο Αθλητικός Δικαστής της Ευρωλίγκας και ελοχεύει κίνδυνος να υπάρξουν κυρώσεις, χωρίς να είναι γνωστό τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που δικαιωθούν οι Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει την τιμωρία του Παναθηναϊκού για συκοφαντική δυσφήμιση, με τον Παναθηναϊκό να έχει προσφύγει από την μεριά του στα δικαστήρια ζητώντας και αποζημίωση για ηθική βλάβη.

 

© Πηγή: to10.gr