Λάνγκφορντ: «Η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη κατάσταση που θα μπορούσα να βρω»

Ο Κιθ Λάνγκφορντ είναι ο ηγέτης της ΑΕΚ στο παρκέ τη φετινή σεζόν, οδηγεί την Ένωση από νίκη σε νίκη τις τελευταίες αγωνιστικές και μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο περιθώριο της νίκης στην Πυλαία απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Αμερικανός μίλησε για τη νοοτροπία του, για τους πρώτους μήνες στην ομάδα, σχολιάζοντας και την πενιχρή βαθμολογική συγκομιδή της […]

Ο Κιθ Λάνγκφορντ είναι ο ηγέτης της ΑΕΚ στο παρκέ τη φετινή σεζόν, οδηγεί την Ένωση από νίκη σε νίκη τις τελευταίες αγωνιστικές και μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο περιθώριο της νίκης στην Πυλαία απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Ο Αμερικανός μίλησε για τη νοοτροπία του, για τους πρώτους μήνες στην ομάδα, σχολιάζοντας και την πενιχρή βαθμολογική συγκομιδή της Ένωσης στις πρώτες αγωνιστικές της σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το μεγάλο τρίποντο: «Αν έπρεπε να το πω συνοπτικά, το «κλειδί» είναι να μη φοβάσαι να χάσεις. Μπορείς να μιλήσεις για χίλιες δυο στρατηγικές, η ουσία είναι πως δεν φοβάμαι ότι θα αστοχήσω. Αν αστοχήσω, μπορώ να ζήσω με το αποτέλεσμα της αστοχίας μου. Γενικά, όμως, έχω αυτοπεποίθηση σε τέτοιες καταστάσεις».

Για την νοοτροπία του: «Όταν μαθαίνεις το πώς να παίζεις, το πώς να προσεγγίζεις το παιχνίδι, για τη νοοτροπία που πρέπει να έχεις, μαθαίνεις συγκεκριμένα πράγματα. Αυτά με ακολουθούν όλα τα χρόνια της καριέρας μου και αυτό βλέπετε στην πράξη».

Για το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Βρεθήκαμε νωρίς στο παιχνίδι να έχουμε προβλήματα με φάουλ, οι διαιτητές περιόρισαν και τις δύο ομάδες με τα σφυρίγματά τους. Δεν είχαμε το ρυθμό που θα θέλαμε επιθετικά, έδωσαν, όμως, αρκετές λύσεις Ελληνες παίκτες και νικήσαμε, εν τέλει, στο φινάλε».

Για τους πρώτους μήνες του, ως παίκτης της ΑΕΚ: «Νιώθω καλά στην ΑΕΚ! Είμαι άνετα, γιατί συνεχίζω να παίζω στο ΟΑΚΑ, σε ένα γήπεδο γνώριμο. Οδηγώ κάθε μέρα στους ίδιους δρόμους, αντικρίζω τους ίδιους ανθρώπους.

Η οικειότητα αυτή, σε πρόσωπα και εικόνες, με κάνει να αισθάνομαι όμορφα. Οι άνθρωποι, επίσης, της ομάδας, από την πρώτη μέρα, με υποδέχτηκαν με ζεστασιά.

Η συμφωνία με την ΑΕΚ είχε να κάνει με την ευκαιρία που μου δόθηκε να δείξω ξανά τί είδους παίκτης είμαι πραγματικά, όχι απλά το να παίξω κόντρα στον Παναθηναϊκό ή το να παραμείνω στην Ελλάδα. Ήταν η καλύτερη μπασκετικά κατάσταση που βρήκα».

Για την Ευρωλίγκα: «Ναι, μου λείπει η Ευρωλίγκα, αλλά μου άρεσε να παίζω περισσότερο εκεί όταν ήμουν νεότερος. Στα 36 μου, είμαι καλά εδώ που βρίσκομαι».

Για τα κακά αποτελέσματα στην αρχή της ΑΕΚ στην Basket League: «Στο ελληνικό πρωτάθλημα νομίζω πως όλοι θεώρησαν δεδομένο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ο Ολυμπιακός στο προσκήνιο, ότι θα είμαστε αυτόματα η δεύτερη καλύτερη ομάδα.

Δεν είχαμε το επιθετικό πνεύμα που έπρεπε στο ξεκίνημα, μετράμε, πλέον, πέντε συνεχείς νίκες (σ.σ. Πανιώνιος, Ηρακλής, Λαύριο, Προμηθέας Πάτρας, ΠΑΟΚ). Απαιτείται να συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια αγωνιστική συνέπεια και νοοτροπία.

Θεωρώ πως αυτά μας έλειπαν ως τώρα και μας στοίχισε, παράλληλα με τη βεβαιότητα που μας διακατείχε πως αυτόματα, χωρίς να παίξουμε όπως πρέπει, θα είμαστε ο δεύτερος πόλος στη λίγκα».

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook