Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Η… μητέρα των μαχών

Το μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού μπάσκετ επιστρέφει μετά από περίπου 10 μήνες, όταν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συναντήθηκαν για τελευταία φορά στο ΟΑΚΑ, σε μια αναμέτρηση που δεν τελείωσε ποτέ.

Πλέον οι δυο αιώνιοι συγκρούονται για την 12η αγωνιστική της Euroleague στο πρώτο από τα πιθανότατα μόλις δύο ματς που θα τους δούμε να παλεύουν τη φετινή σεζόν. Οι δυο ομάδες που βρίσκονται σε καλό μομέντουμ θα βρεθούν απόψε (21:30) στην… αρένα του ΟΑΚΑ με στόχο μια νίκη που θα τους δώσει έξτρα ώθηση και ψυχολογία.

Ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός που θα έχει τη στήριξη των φίλων του (το ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο) έχει ρεκόρ 7-4, βρίσκεται εντός οκτάδας και θέλει να διευρύνει το σερί που έχει φτιάξει με πέντε νίκες στα έξι τελευταία ματς.

Οι πράσινοι θέλουν πολύ τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό για πολλούς λόγους, αφού η αποχώρηση του Ολυμπιακού από την Basket League και από εκείνο το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ έχει στερήσει τα ντέρμπι αιωνίων. Από εκεί και πέρα ο Ρικ Πιτίνο θα έχει στη διάθεση του όλους του τους παίκτες, ενώ ποντάρει πολλά στους Καλάθη, Φριντέτ, Παπαπέτρου και Τόμας.

Από την άλλη ο φιλοξενούμενος Ολυμπιακός επίσης βρίσκεται σε εξαιρετικό μομέντουμ, προέρχεται από καλές εμφανίσεις και κυρίως σημαντικές νίκες κόντρα σε Άλμπα Βερολίνου (εκτός) και Αρμάνι Μιλάνο (εντός). Οι ερυθρόλευκοι με ρεκόρ 5-6 παρά το κάκιστο ξεκίνημά του είναι σε τροχιά ανάκαμψης με τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία ματς, με τον Κεστούτις Κεμζούρα να έχει βελτιώσει πολύ την εικόνα της ομάδας του.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Λιθουανός τεχνικός θα περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή τον Γουίλι Ριντ, ο οποίος ωστόσο είναι αμφίβολος μέχρι τη δεδομένη χρονική στιγμή. Παρόλα αυτά ο Κεμζούρα θα περιμένει τον Αμερικανό ενώ από εκεί και πέρα άπαντες είναι διαθέσιμοι.

Ο Κεμζούρα θα χρησιμοποιήσει έτσι κι αλλιώς αρκετή ώρα στο «5» τον Ρούμπιτ, ενώ και πάλι θα στηριχτεί στις παλιοσειρές για το μεγάλο ντέρμπι. Αν βρίσκεται στην αποστολή ο Ριντ θα κοπεί ένας εκ των Πάντερ ή Τσέρι από τη 12αδα των ερυθρόλευκων που ψάχνουν ένα διπλό ψυχολογίας για το δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια.

Μετά το ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό τον περιμένουν οι αναμετρήσεις με Ρεάλ (εκτός), Χίμκι (εντός), Ερυθρό Αστέρα (εκτός), Μπαρτσελόνα (εκτός), Φενέρμπαχτσε (εντός) και Βαλένθια (εκτός). Βέβαια οι πράσινοι είναι εκείνοι που μετά το ντέρμπι έχουν το πιο βεβαρημένο πρόγραμμα, αφού αντιμετωπίζουν κατά σειρά Μπαρτσελόνα (εκτός), Φενέρμπαχτσε (εντός), Μακάμπι (εκτός), Ρεάλ (εντός), ΤΣΣΚΑ (εκτός) και Αρμάνι (εκτός) μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα, Μπόρις Ρίζικ και Κάρλος Περούγκα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ζενίτ – Βιλερμπάν (19:00)
Φενέρμπαχτσε – Άλμπα Βερολίνου (19:45)
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (21:30)
Μπασκόνια – Εφές Αναντολού (22:00)

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook