Λιανός στο athleticradio.gr: “Ήταν μία μοναδική εμπειρία”

Ο Γιάννης Λιανός μίλησε από το αεροδρόμιο της Μπανγκόκ στο athleticradio.gr για την την συμμετοχή της ομάδας στο Διεθνές τουρνουά “Si Saket Basketball World Invitation” που διεξήχθη στην Ταϊλάνδη, το ματς Κυπέλλου με τον Πρωτέα, την επιστροφή του στον ΟΦΗ, αλλά και την… ενεργό δράση, μετά από απραξία ενός χρόνου.

Επέστρεψε στον ΟΦΗ και επίσημα πριν από μερικές βδομάδες ο Γιάννης Λιανός.

Ο έμπειρος παίκτης, που θα αγωνίζεται με τα… χρώματα της Ηρακλειώτικης ομάδας, για τον επόμενο ένα χρόνο στα παρκέ της Β Εθνικής, μίλησε στο athleticradio.gr  και τον Μανώλη Θέμελη.

Τα όσα είπε ο Γιάννης Λιανός από το αεροδρόμιο της Μπανγκόκ: 

Για την την συμμετοχή της ομάδας στο Διεθνές τουρνουά “Si Saket Basketball World Invitation” που διεξήχθη στην Ταϊλάνδη,

“Ήταν μία μοναδική εμπειρία που συνδυάστηκε και με μία 3η θέση σε ένα Διεθνές Τουρνουά με δυνατές ομάδες από όλο τον κόσμο.
Το σημαντικό είναι αυτά τα παιχνίδια να μας βοηθήσουν ως ομάδα να πετύχουμε τους στόχους μας στο Πρωτάθλημα της Β Εθνικής”.
Για το ματς Κυπέλλου Ελλάδας (Α΄Φάση) με τον Πρωτέα στην Βούλα την Παρασκευή (20/9, 17.00)
“Η ομάδα προέρχεται από μία σειρά δύσκολων αγώνων και πολύωρα ταξίδια, αλλά κάθε παιχνίδι θέλουμε να το κερδίσουμε.

Το σημαντικό αυτή την περίοδο όμως είναι να έχουμε υγεία και να δουλέψει η ομάδα ώστε να είναι έτοιμη την 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Αν προχωρήσουμε στο Κύπελλο σίγουρα θα μας χαροποιήσει, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός αυτός ο Θεσμός”.

Για τα συναισθήματά του που επιστρέφει στον ΟΦΗ
“Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στον ΟΦΗ αν και αγωνίστηκα μόνο μια χρονιά, ήταν τόσο έντονη, που δέθηκα με την ομάδα και με τους ανθρώπους της, όπως ο Μάνος Σφακιανάκης και ο Τάκης Χωραϊτης”.
Για το πως ήταν ένας χρόνος χωρίς μπάσκετ σε ομάδα
“Για μένα ήταν μια δύσκολη χρονιά εκτός “επαγγελματικού” Αθλητισμού. Επέλεξα όμως για να ξεμουδιάζω από την απραξία,να αγωνιστώ στο Εργασιακό Πρωτάθλημα με την ομάδα του “Cosmos sport” και ήταν από τις πιο όμορφες αποφάσεις που έχω πάρει γιατί γνώρισα ανθρώπους, όπως ο Μιχάλης και ο Κώστας Τσικνάκης, που αγαπούν το μπάσκετ και το υπηρετούν από την πλευρά τους όσο λίγοι”.
Για τον στόχο του ΟΦΗ και την νέα σεζόν στην Β Εθνική
“Ο ΟΦΗ με την ιστορία που έχει και τον κόσμο που τον ακολουθεί πρέπει ανεξαρτήτως μπάτζετ να πρωταγωνιστεί. Και όταν λέω να πρωταγωνιστεί εννοώ να είναι μια ομάδα, που θα βγάζει υγεία, οργάνωση και τουλάχιστον στην έδρα μας και με τον κόσμο μας θα είναι πάντα το φαβορί!!!
Πιο συγκεκριμένα τους στόχους τους θέτει ο coach Ράλλης μαζί με την Διοίκηση. Εγώ θεωρώ όμως πως αυτά είναι τα μίνιμουμ που οφείλουμε να πετύχουμε”! Εύχομαι υγεία, χαμόγελα και όλα τα άλλα θα έρθουν”.
Για τους λόγους που είπε “ναι” στην πρόταση που του έγινε

“Από την στιγμή που μένω μόνιμα στο Ηράκλειο ήταν σίγουρα και για μένα η καλύτερη επιλογή.

Πέρα από αυτό όμως, η συζητήσεις που είχα πρώτα με τον coach Βασίλη Ράλλη, αλλά και μετά με τους ανθρώπους της Διοίκησης κ.κ Αλεξάκη και Τζωρακοελευθεράκη, με έπεισαν οτι με θεωρούν σημαντικό κομμάτι για την ομάδα που “χτίζουν”, αλλά και οτι γίνεται σωστή δουλειά σε όλα τα επίπεδα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook