Ο Γιώργος Γωνιωτάκης στον Athletic Radio 104.2: “Μεγάλος έρωτας το μπάσκετ”

Για όλους και για όλα μίλησε σε μια απολαυστική συνέντευξη στον Athletic Radio 104.2 ο προπονητής του Δειλινού Γιώργος Γωνιωτάκης.

Ο έμπειρος τεχνικός των “πρασίνων” φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Derby” του Μανώλη Θέμελη και Κώστα Παπαδόπουλου και μίλησε για το Δειλινό, τον ΟΦΗ, τον Γιάννη Αντετοκούμπο και το πρόβλημα με τα γήπεδα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για την ενασχόληση του: “Το μπάσκετ είναι ο μεγάλος ο έρωτας που δεν θα περάσει ποτέ. Κάθε μέρα θα δουλεύω και θα προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος γιατί αυτό το άθλημα το αγαπάω όσο τίποτα άλλο”.

Για τον Γιάννη Αντετοκούμπο: “Ήταν μια μεγάλη ημέρα για τον Ελληνικό αθλητισμό και το μπάσκετ συγκεκριμένα. Όσο πάμε ανεβαίνουμε στο παγκόσμιο μπάσκετ. Με τον Γιάννη είχαμε παίξει και αντίπαλοι όταν ήταν στον Φιλαθλητικό. Ήταν εξαιρετικός, ήταν ο μισός από τι είναι τώρα, αλλά έβλεπες ότι δεν έχει ταβάνι αυτός ο παίκτης. Τότε στον ΟΦΗ ήμουν εγώ και παίξεμα αλλά ήταν πολύ ευγενικό παιδί και φαινόταν ότι θα πάει μπροστά”.

Για το μέλλον του στο Δειλινό και την Γ’ Εθνική: “Είμαστε σε συζητήσεις για να ανανεώσω και βλέπω πως θα έχουν θετική κατάληξη. Δεν έχω λόγο να μην συνεχίσω στο Δειλινό. Ότι έχουμε συζητήσει με τον πρόεδρο και την διοίκηση έχει γίνει δεκτό και σίγουρα βοηθάνε και είναι δίπλα στην ομάδα.

Από την πρώτη στιγμή που συνεργαστήκαμε τους είπα πως δεν θέλω να βιαστούμε και είδαμε μέσα στα 4 χρόνια πως αγωνιστήκαμε και στην Γ’ Εθνική, παρότι δεν καταφέραμε να κάνουμε νίκη. Τον στόχο που είχαμε πάντως το πετύχαμε, αφού βγάλαμε παιδιά και άπειρους παίκτες. Τους είδε ο κόσμος, ήταν δικά μας παιδιά μικρής ηλικίας και σίγουρα και αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία για εμάς”.

Για τους παίκτες την φετινή χρονιά: “Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά τα οποία έδωσαν και την ψυχή τους σε όλα τα παιχνίδια. Τώρα για τον εαυτό μου ποτέ δεν θα είμαι, αφού θέλω να συνεχίσω να προοδεύω με δουλειά. Καμία ομάδα δεν έχει κατέβει με 12 πιτσιρίκια και αυτό είναι κάτι μοναδικό που κάναμε φέτος και είμαι ιδιαίτερα περήφανος. Αρκετές φορές τσακωνόμουν στο δρόμο αφού μου έλεγαν που πας με αυτούς τους παίκτες. Κάποια στιγμή βαρέθηκα να τσακώνομαι και έλεγα στους παίκτες μου μην ακούτε κανένα μπείτε μέσα και δείξτε τι αξίζετε. Για εσάς είναι ο αθλητισμός και το μπάσκετ πρέπει να το βλέπετε σαν γιορτή”. 

Για τον φετινό ΟΦΗ που ανέβηκε κατηγορία: Θα ήταν ιστορικό λάθος να μην ανέβαινε φέτος. Είχε το καλύτερο ρόστερ την καλύτερη ομάδα στην κατηγορία και αυτό δεν το λέω μόνο εγώ, το λένε όλες οι ομάδες αφού όπου πήγαινα λέγαμε ο ΟΦΗ και να βρούμε τις υπόλοιπες που θα ανέβουν”.

Για την στιγμή που τιμήθηκε από τον ΟΦΗ: “Δεν το περίμενα να σας πω την αλήθεια.  Και θα σας πω το γιατί. Τον κ. Αλεξάκη, και τον κ. Τζορακοελευθεράκη δεν γνωριζόμουν, όμως από το πρώτο παιχνίδι ήρθε ο κ. Αλεξάκης με αγκάλιασε με φίλησε.  Αυτές οι στιγμές είναι που σου μένουν σε όλη την ζωή σου. Χάρηκα πάρα πολύ ένοιωσα μεγάλη υπερηφάνεια σαν ΟΦΗΤΖΗΣ γι αυτό και δάκρυσα. Ακόμα και τώρα το σκέφτομαι και συγκινούμε μεγάλες στιγμές για εμένα να με τιμά ο ΟΦΗ”.

Για το Κρητικό Μπάσκετ:Δεν είμαστε στην καλύτερη μας φάση, αφού στο παρελθόν είχαμε περισσότερες ομάδες στις πρώτες κατηγορίες. Δεν ξέρω αν ξανά έρθουμε σε αυτό το επίπεδο, αλλά είναι δύσκολο λόγω των συνθηκών να χτίσεις ομάδα. Το Ρέθυμνο έχει τις δυσκολίες του, όμως κάνει μεγάλη προσπάθεια και μακάρι να μην πέσει από την Α1 για να έχουμε κίνητρο να ανεβάσουμε κι άλλες ομάδες”.

Για το γηπεδικό πρόβλημα:Φέτος δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με το γήπεδο. Όμως φέτος πιστεύω ότι θα έχουμε σοβαρό θέμα, αφού υπάρχει μόνο ένα κλειστό στο Ηράκλειο και αυτό είναι το Λίντο που το χρησιμοποιούν ομάδες του Βόλεϊ. Αν βγάλεις ΟΦΗ και Ηρόδοτο που έχουν το δικό τους γήπεδο, όλοι οι άλλοι πρέπει να χωρέσουμε στο Λίντο και αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα που πρέπει να βρεθεί λύση”.

Για την χρονιά που πέρασε: “Αυτό που θέλαμε να κάνουμε το κάναμε. Βγάλαμε παιδιά που δεν είχαν εμπειρίες και πιστεύουμε να συνεχίσουν. Μου έκανε εντύπωση στην αρχή πως άπαντες μας έλεγαν πάμε δυνατά θα είμαστε δίπλα σας και τελικά καταλήξαμε να είμαστε μόνοι μας μέσα στην χρονιά. Δεν καταφέραμε να κάνουμε νίκες δεν τον είχαμε κοντά μας τον κόσμο. Στον αθλητισμό παίζει σημαντικό ρόλο το αποτέλεσμα ειδικά για τον κόσμο. Για εμένα δεν έπαιξε και δεν θα άλλαζα τίποτα από την φετινή χρονιά. Κάναμε ένα προγραμματισμό και είμαι περήφανος γι αυτό”.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook