Zιάγκος: «Το Ρέθυμνο αποπνέει υγεία και ασφάλεια»

O προπονητής του Ρεθύμνου Cretan Kings, Βαγγέλης Ζιάγκος, μίλησε στους Μανώλη Θέμελη και Κώστα Παπαδόπουλο στον Athletic Radio 104,2 για το φινάλε με χάπι εντ της ομάδας του στην Α1, τα όσα έγιναν την τελευταία αγωνιστική, αλλά και την παραμονή του στον πάγκο και την νέα σεζόν. 

– Stoiximan.gr -Αγώνες με 0% Γκανιότα* κάθε μέρα *Αφορά την επιλογή “Νικητής Αγώνα” πριν την έναρξη. Διαθέσιμο σε επιλεγμένα παιχνίδια

O προπονητής που οδήγησε το Ρέθυμνο Cretan Kings, στην παραμονή στην Α1 , Βαγγέλης Ζιάγκος, μίλησε στους Μανώλη Θέμελη και Κώστα Παπαδόπουλο στον Athletic Radio 104,2 για το φινάλε στην Α1, τα όσα έγιναν την τελευταία αγωνιστική, αλλά και την παραμονή του στον πάγκο και την νέα σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή Derby:

Για την ανανέωση της συνεργασίας του με το Ρέθυμνο

“Νομίζω οτι αυτή η εξέλιξη πιστοποιεί την αμοιβαία εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δημιουργήθηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές. Την δική μου και του Διοικητικού συμβουλίου. Όλοι γνωρίζουμε ότι το Ρέθυμνο είναι ένας ασφαλές επαγγελματικό περιβάλλον και ένας οργανισμός που αποπνέει υγεία, ασφάλεια και είναι ένα κλαμπ που επιτελεί τον ρόλο ενός αθλητισμού, όπως θα πρέπει να είναι”.

Για το αν ανέλαβε μία “καυτή πατάτα”

“Παραλίγο να μην μέναμε στην Α1, όμως τα καταφέραμε και έτσι η Κρήτη διατηρεί εκπρόσωπο στην μεγάλη κατηγορία.

Η αλήθεια είναι ότι όταν ήρθα ήταν μια χρονική στιγμή αρκετά δύσκολη και το Πρωτάθλημα σε μία κρίσιμη καμπή. Είχαν προηγηθεί κάποιες ατυχίες, χάσαμε ματς στις λεπτομέρειες και με λίγη τύχη θα είχαμε κερδίσει κάποια κρίσιμα παιχνίδια. Ήρθαν πολλές αναποδιές στο ξεκίνημα, κάναμε αλλαγές στους ξένους και έτσι αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε πλάνα, αφού δεν ήρθαν θετικά αποτελέσματα στο ξεκίνημα.

Η ομάδα πέρασε δύο περιόδους φορμαρίσματος. Όμως αντεπεξήλθε και οι παίκτες μας έδειξαν τρομερό επαγγελματισμό. Έμειναν ενωμένοι στα δύσκολα, ειδικά μετά την ήττα με τον Πανιώνιο. Η ομάδα έμεινε…όρθια. Μεταδόθηκε η πίστη και η φιλοδοξία και όλα πήγαν καλά”.

Για το φινάλε του Πρωταθλήματος

“Εμείς κάναμε μια προσπάθεια και μια εβδομάδα πριν προετοιμαζόμασταν για το ενδεχόμενο 1 στις 1000 να κερδίσει η Κύμη τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ. Φτάνουμε στην Θεσσαλονίκη, προετοιμασμένοι και στον βαθμό που έπρεπε να είμαστε για να αντιμετωπίσουμε τον Άρη.Το νέο με τον Παναθηναϊκό, οτι δεν θα κατέβει στο ματς το μάθαμε όταν μπήκαμε στο πούλμαν και… γυρίσαμε το κουμπί για να κερδίσουμε οπωσδήποτε. Και το κάναμε. Όταν βλέπεις αυτά τα πράγματα, που έγιναν την τελευταία κυρίως αγωνιστική,  αποκαρδιώνεσαι. Ας ελπίσουμε ότι είναι μια… φορτούνα για το Ελληνικό μπάσκετ που θα περάσει και θα επιστρέψουν οι καλές ημέρες για το καλό του αθλήματος”.

Για την επόμενη σεζόν

“Είμαστε τέλη Μαϊου και νομίζω κανείς από εμάς δεν είναι σε θέση ποιες και πόσες ομάδες θα αγωνίζονται στην Λίγκα τη νέα περίοδο. Εμείς κάνουμε την δουλειά μας, αφήνουμε τα προβλήματα της Λίγκας απ΄ έξω από το γραφείο μας και κάνουμε το καθήκον μας και για τον κόσμο αλλά και για εμάς.

Υπάρχει πρόθεση η ομάδα να κρατήσει ένα κορμό, γιατί αν δούμε στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές είμαστε… πρωταθλητές αν φτιάξουμε ένα μίνι πρωτάθλημα. Οι παίκτες έπαιξαν πολύ καλά και ανέβασαν τις… μετοχές τους.

Το πρωτάθλημα που τελείωσε ήταν ανταγωνιστικό και έτσι θα είναι και το επόμενο. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει λίγο μετά τον 15Αυγουστο, αλλά ακόμα είναι ερωτηματικό, αφού δεν ξέρουμε ακόμα πότε θα ξεκινήσει το νέο Πρωτάθλημα”.

Για το ¨αντίο” του Ανδρέα Γλυνιαδάκη

“Είναι ένα παιδί σκεπτόμενο που μπορεί να χειριστεί καταστάσεις, μας βοήθησε πάρα πολύ εντός και εκτός παρκέ, και ήταν στοίχημα για μας και για εκείνον. Τον ευχαριστούμε που ήταν μέλος της προσπάθειας μας, αλλά και το ότι έκλεισε την καριέρα του ένα Κρητικό παιδί στην ομάδα, που κρατάει την Κρήτη ψηλά”.

Για το Κρητικό μπάσκετ

“Η Κρήτη είναι ένα νησί το οποίο θα έπρεπε κατά την γνώμη μου να έχει 3 -4… μπασκετικές Μητροπόλεις.

Πρέπει, μπορεί και οφείλει να έχει ένα παραγωγικό κομμάτι στο μπάσκετ. Είναι μια επιτυχία η άνοδος του ΟΦΗ στην Β’ Εθνική. Μακάρι να έρθει και ο ΟΦΗ στην Α1 και τα Χανιά και άλλες ομάδες της Κρήτης”.

Για την πορεία της ΑΕΚ και τα δύσκολα χρόνια που ήταν στον πάγκο της

“Έχω την δυνατότητα να μπορώ να αντιμετωπίζω την ΑΕΚ με δύο ιδιότητες. Αγωνιστικά – επαγγελματικά και συναισθηματικά. Έχω περάσει μια ζωή στην ΑΕΚ, έχω ένα ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο μαζί της και χαίρομαι γνωρίζοντας πως έχω βάλει και εγώ το λιθαράκι μου σε αυτή την προσπάθεια Αναγέννησης.

Νοιώθω υπερηφάνεια.  Στα ματς του Χολαργού που την είδα δεν δείχνει να μπορεί να… χτυπήσει το πρωτάθλημα, αφού πρέπει να αλλάξει άμεσα εικόνα”.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook