Χίκι: «Μείναμε ενωμένοι στα δύσκολα»

Μετά την νίκη του επί του Περιστερίου το Ρέθυμνο έχει αγκαλιάσει την παραμονή του.

– Stoiximan.gr -Αγώνες με 0% Γκανιότα* κάθε μέρα *Αφορά την επιλογή “Νικητής Αγώνα” πριν την έναρξη. Διαθέσιμο σε επιλεγμένα παιχνίδια

Ο Αντονι Χίκι, άγγιξε εκ νέου το τρίπλ ντάμπλ στον αγώνα με το Περιστέρι (11π., 7 ριμπ., 7 ασιστ) αλλά πλέον το μυαλό του όπως εξομολογείται στο Basketa.gr είναι σε μια πιο δύσκολη αποστολή:

«Στο να δοκιμάσω να ψήσω αρνί ! Ξέρεις είναι το πρώτο μου Πάσχα που θα περάσω στην Ελλάδα, και μάλιστα σε ένα τόσο όμορφο νησί και έχω βάλει στοίχημα να δοκιμάσω να ετοιμάσω το αρνί. Αν δω ότι δεν τα καταφέρνω, θα το αφήσω στους φίλους μου αλλά θα έχω τουλάχιστον ήδη φάει τις πρώτες μπουκιές» λέει ο Αμερικάνος που πιο εύκολα κάνει τα τρίπλ ντάμπλ, παρά…μαγειρεύει.

Το Ρέθυμνο μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό όπου είχε απογοητεύσει και είχε μείνει μόλις στις 3 νίκες σε 21 αγώνες έδειχνε καταδικασμένο και όμως από τότε έχει κάνει πορεία πρωταθλητισμού με 4/4 νίκες με Κύμη και Ηφαιστο εκτός έδρας και Κολοσσό και Περιστέρι στην Κρήτη με αποτέλεσμα να έχει αγκαλιάσει την παραμονή του καθώς πλέον για να υποβιβαστεί δεν αρκεί απλά να χάσει στον Αρη την τελευταία αγωνιστική αλλά θα πρέπει να νικήσει και η Κύμη τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ !

«Αρα μπορούμε να νοιώθουμε άνετα αλλά στη Θεσσαλονίκη θα πάμε να διεκδικήσουμε τη νίκη. Μπορεί σε όσους δεν ήταν κοντά στην ομάδα να ακούγεται λίγο περίεργο αυτό αλλά όλη τη χρονιά αυτό κάναμε, απλά είχαμε χάσει αρκετά παιχνίδια μέσα από τα χέρια μας ή στα τελευταία λεπτά και μας πήρε και από κάτω ψυχολογικά.

Εκεί ήρθε ο κόουτς Ζιάγκος και μας θύμισε ότι πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να μην σταματήσουμε να πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Επίσης πολύ θετική ενέργεια εκτός του κόουτς μας έδινε όλη την ώρα ο πρόεδρος, που είναι απίστευτος άνθρωπος. Ακόμα και το άγχος του, που ήταν λογικό να έχει, το κάλυπτε χωρίς να μας αγχώσει εμάς στο ελάχιστο.

Αυτό ήταν το μυστικό ότι μείναμε ενωμένοι στα δύσκολα χωρίς να χάσουμε την πίστη και την αυτοπεποίθησή μας και πλέον έχουμε κάθε λόγο να χαμογελάμε» λέει ο Αμερικανός άσος, που είδε τον καλό του φίλο Στήβ Μπάρτ να κάνει πράγματα και θαύματα κόντρα στο Περιστέρι.

«Ηταν εκπληκτικός και του είπα ότι εγώ θα τον κεράσω τις ρακές και αυτός θα βάλει μόνο τα tips. Το αξίζει πέρα για πέρα, αλλά βέβαια μου χρωστάει και αυτός ένα κέρασμα από τον αγώνα με τον Κολοσσό, όπου είχα πετύχει το τρίπλ ντάμπλ (γέλια).

Ξέρεις με τον Στήβ, είμαστε σαν αδέλφια όχι απλοί φίλοι και συμπαίκτες και πριν λίγο καιρό, συνειδητοποιήσαμε ότι οδεύουμε σε ένα…deja vu και μας έκοψε κρύος ιδρώτας.

Το 2017 παίζαμε πάλι παρέα, στον Απόλλωνα Πάτρας τότε και είχαμε μείνει πολύ πίσω στη μάχη της ουράς. Κάναμε ένα εκπληκτικό ντεμαράζ στο φινάλε με κόουτς τον τεχνικό της εθνικής Ελλάδας τον Θανάση Σκουρτόπουλο με πολλές νίκες και καταφέραμε να επικρατήσουμε τελευταία αγωνιστική επί του Λαυρίου που διεκδικούσε είσοδο στα πλέι οφ, αλλά δεν αρκούσε. Καθώς και η βασική μας αντίπαλος νίκησε (σ.σ. ο Κόροιβος Αμαλιάδας τον Προμηθέα Πάτρας) και έτσι μας πέρασε ένα βαθμό και υποβιβαστήκαμε.

Οταν το θυμήθηκα, είπα μέσα μου: «Οχι ρε φίλε δεν γίνεται να το ξαναζήσεις αυτό» και το ίδιο είπαμε και με τον Στήβ και να που τα καταφέραμε» τονίζει ανακουφισμένος ο Αντονι Χίκι τον οποίο ρωτάμε τι θα κάνει τώρα που η ομάδα σώθηκε, θυμίζοντάς του ότι σε συνέντευξη του στο Basketa.gr ο καλός του φίλος Στήβ Μπάρτ είχε πει ότι μόλις σωθεί η ομάδα θα πιεί τις ρακές του.

«Α εγώ θα κάνω και κανένα μπάνιο, περιμένω πως και πως να τελειώσει η σεζόν και να περάσω τις διακοπές μου στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα μέρη που έχω ζήσει ποτέ, και για μένα είναι σίγουρα το ωραιότερο στην Κρήτη με απίστευτες παραλίες, εξαιρετικό κόσμο και τρομερό φαγητό.

Σίγουρα το Ρέθυμνο είναι μια τοποθεσία όπου θα μπορούσα να έρθω και να μείνω ως…συνταξιούχος μεγάλος σε ηλικία, το λατρεύω».

Στην καριέρα του ο Αντονι Χίκι έχει ένα «μότο» το οποίο και μας αποκαλύπτει:

«Να είμαι κάθε χρονιά ένα σκαλί πάνω από την προηγούμενη σε απόδοση. Αυτό προσπαθώ πάντα. Το που θα είμαι του χρόνου δεν μπορώ να το ξέρω από τώρα, αλλά όπου και να παίζω θα προσπαθήσω να είμαι καλύτερος από εφέτος».

Κλείνοντας τη συζήτησή μας, ο Χίκι σχολιάζει το πως ένοιωσε με το τρίπλ ντάμπλ κόντρα στον Κολοσσό (ο πρώτος παίκτης μετά από 18 χρόνια που πέτυχε κάτι ανάλογο στο ελληνικό πρωτάθλημα).

«Απίστευτο συναίσθημα. Είχα να κάνω τρίπλ ντάμπλ από το high school και ένοιωσα υπέροχα. Από την άλλη πλευρά θα ήταν για τα…σκουπίδια αν δεν πετυχαίναμε τις νίκες που θέλαμε για να σωθούμε».

Πηγή: Basketa.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook