Αντετοκούνμπο: «Ξέρω ποιος είμαι και από που έρχομαι»

Για τη χώρα από την οποία κατάγεται και για εκείνη στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Μια πολύ όμορφη συνέντευξη στον Μαρκ Τζέι Σπίαρνς του Undefeated έδωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, στην οποία μίλησε τόσο για τα παιδικά του χρόνια στην Ελλάδα, όσο και για την νιγηριανή καταγωγή του.

Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει από που είμαι, οι περισσότεροι θεωρούν πως η μητέρα μου και ο πατέρας μου είναι Έλληνες. Είναι όμως και οι δύο μαύροι, είναι και οι δύο Νιγηριανοί” εξήγησε ο σούπερσταρ των Μιλγουόκι Μπακς στον δημοσιογράφο του ESPN.

Ο Σπίαρς αναφέρει πως η Βερόνικα κι ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο μετακόμισαν στην Ελλάδα το 1991 για να βρουν ένα καλύτερο μέλλον για εκείνους και τα παιδιά τους, με τον μεγαλύτερο γιο τους, τον Φράνσις, να μένει πίσω στο Λάγος και να μεγαλώνει με τους παππούδες του. Ο Θανάσης, ο Γιάννης, ο Κώστας και ο Αλέξανδρος γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αθήνα, στα Σεπόλια και του Ζωγράφου, με τον ηγέτη των Μπακς να εξηγεί πως: “Ζούσαμε σε ένα νιγηριανό σπίτι. Είναι προφανές πως γεννήθηκα στην Ελλάδα και πήγα σχολείο εκεί, όμως στο τέλος της ημέρας, όταν γυρίζω στο σπίτι μου, δεν βρίσκω ελληνική αλλά νιγηριανή κουλτούρα. Πάντα με πειθαρχία, πάντα με σεβασμό για τους μεγαλύτερους“.

Ο Αντετοκούνμπο αναφέρθηκε και στις ρίζες του:

Μπορώ να καταλάβω λίγο τη γλώσσα της Νιγηρίας, μπορώ να μετρήσω. Δεν μπορώ όμως να γυρίσω στη Νιγηρία και να με καταλάβουν, είναι αστείο. Και οι δύο γονείς μου γεννήθηκαν εκεί, όμως στη χώρα υπάρχουν 250 διάλεκτοι. Η μητέρα μου και ο πατέρας μου δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα! Θέλω να επιστρέψω εκεί και να δω που μεγάλωσαν οι γονείς μου, η οικογένειά μου. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Ελπίζω να κάνουν και τα παιδιά μου το ίδιο. Θα μεγαλώσουν στις ΗΠΑ, μια μέρα όμως θέλω να γυρίσουν στην Ελλάδα και να δουν που έζησα, να δουν το γήπεδο στο οποίο έπαιζα“.

O Greek Freak αποκάλυψε, τέλος, πως έχει πάρει και νιγηριανό διαβατήριο:

Ήταν κι αυτό σημαντικό για εμένα, οι γονείς μου ήθελαν να το πάρω, το ίδιο ήθελα κι εγώ. Πολλοί λένε ότι είμαι Αφρικανός, κάποιοι στην Ελλάδα μου έλεγαν ότι δεν είμαι Έλληνας επειδή είμαι μαύρος, κάποιοι εδώ λένε ότι δεν είμαι Νιγηριανός. Δεν ασχολούμαι, εγώ ξέρω ποιος είμαι και από που έρχομαι κι αυτό έχει σημασία“.