Δυνατό φιλικό παιχνίδι για το Ρέθυμνο

Θα φιλοξενηθεί στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» από το Περιστέρι (17.00).

Ένα πολύ δυνατό φιλικό παιχνίδι θα δώσει σήμερα στις 17.00 το Ρέθυμνο Cretan Kings, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» από το Περιστέρι Βίκος Cola.

Αυτό το «τεστ» θα είναι και το τελευταίο πριν την επανέναρξη της Betshop Basket League, καθώς την Κυριακή 3 Μαρτίου θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο «Μελίνα Μερκούρη» για τη 17η αγωνιστική.

Ο προπονητής Βαγγέλης Ζιάγκος, σε δηλώσεις του τόνισε:

«Μία παρατεταμένη διακοπή εμπεριέχει κινδύνους που ακουμπούν σχεδόν όλους τους τομείς της αγωνιστικής κατάστασης μιας ομάδας. Από την άλλη μεριά, με προσεκτικό σχεδιασμό μπορεί να είναι μία πολύ ωφέλιμη περίοδος. Εμείς θεωρώ πως αξιοποιήσαμε αυτήν την περίοδο βάσει σχεδιασμού και των όσων υλοποιήσαμε προπονητικά, δουλεύοντας κυρίως πάνω στις αδυναμίες και συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού μας.

Το παιχνίδι είναι πράγματι ένα πολύ δυνατό φιλικό, όπως το θέλαμε άλλωστε. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να διατηρήσουμε έναν αγωνιστικό ρυθμό απέναντι σε μία ομάδα που επιτίθεται οργανωμένα, παίζει μπάσκετ σκεπτόμενο, αντιδρώντας κατά κανόνα σωστά και διαβάζοντας πολύ καλά το παιχνίδι της.

Αμυντικά σε βάζει σε διαδικασία σκέψης και αντίδρασης που είναι ένα στοιχείο του παιχνιδιού, το οποίο ήταν από τα κομμάτια που θέλαμε να δουλέψουμε στη διακοπή».