Στην Κωνσταντινούπολη δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός

Από την πρωτοπόρο της Ευρωλίγκας και αήττητης στην έδρα της, Φενέρμπαχτσε.

«Οι πραγματικά μεγάλοι είναι για τα δύσκολα» λέει ο θυμόσοφος λαός μας και αυτή είναι μία φράση που ταιριάζει γάντι στην αποψινή αποστολή του Ολυμπιακού στην έδρα της Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη για την 20η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν στις 19:30 (novasports2 ) την πρωτοπόρο της διοργάνωσης και αήττητης στην έδρα της για εννέα αγωνιστικές πρωταθλήτρια Τουρκίας και αν θέλουν να επιβιώσουν στην «Ulkersports Hall», θα πρέπει να επιδείξουν πραγματικό μεγαλείο ομάδας.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, εκτός του ότι με ρεκόρ 17-2 είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο, παρουσιάζουν φέτος μία απίστευτη αγωνιστική σταθερότητα, αποδίδουν καλό, επιθετικό και ομαδικό μπάσκετ και θέλουν να συνεχίσουν απόψε νικηφόρα.

Από την πλευρά τους, ο Ντέιβιντ Μπλατ και οι παίκτες του, ήρθαν στην Πόλη με ρεκόρ 12-7 για να δώσουν τη δική τους μάχη για το θετικό αποτέλεσμα, αν και γνωρίζουν πως ενδεχόμενη ήττα θα συμπεριληφθεί στις λεγόμενες «εντός προγράμματος». Σε περίπτωση νίκης όμως, τα δεδομένα αλλάζουν άρδην υπέρ τους στο «κυνήγι» μίας εκ των προνομιούχων θέσεων «4» ή «5», γι’ αυτό και θα τα δώσουν όλα και ο,τι βγει. 

Αγωνιστικά και οι δύο ομάδες θα παραταχθούν χωρίς προβλήματα, ενώ διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι ο Ιταλός, Λουίτζι Λαμόνικα, ο Σλοβένος, Ματέι Μπολτάουζερ και ο Ισπανός, Κάρλος Περούγκα.

Η αποψινή, είναι η 25η φορά που θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες σε επίπεδο Ευρωλίγκας ή κυπέλλου πρωταθλητριών. Ο Ολυμπιακός, προηγείται με 14-10 συνολικά στις νίκες, ενώ έχει εξαιρετική παράδοση ως φιλοξενούμενος της Φενέρμπαχτσε (και όταν ονομαζόταν Ούλκερ), αφού έχει 8 νίκες σε 11 αγώνες στην Πόλη. Επί ελληνικού εδάφους υπάρχει ισορροπία (6-6), ενώ στο σύνολο, περιλαμβάνεται και η μία και μοναδική συνάντησή τους σε final four και συγκεκριμένα στον τελικό του 2017 στην Κωνσταντινούπολη.

Μικρά-μικρά

-O Γιάν Βέσελι, είναι πρώτος σε μέσο όρο πόντων στο σύστημα αξιολόγησης (ranking) με 22,1, ενώ είναι τρίτος σκόρερ της διοργάνωσης φέτος με 14,8 πόντους μέσο όρο.

-Ο Κώστας Σλούκας έχει 17 συνεχόμενες εύστοχες βολές. Με ποσοστό 92,6% από την γραμμή, είναι ο τρίτος πιο εύστοχος παίκτης φέτος. Η αποψινή, είναι 103η συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε, όσες ακριβώς είχε και με τον Ολυμπιακό!

-Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 8,3 ριμπάουντ μέσο όρο είναι ο πρώτος στη σχετική λίστα μέχρι τώρα στη φετινή διοργάνωση. Είναι επίσης πρώτος και στα επιθετικά, με 3,7 ανά αγώνα.

Πηγή: sport-fm.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook