Δύσκολο έργο στην Μαδρίτη

Απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει την αγωνιστική… υπέρβαση. 

Το δεύτερο μέρος της τέταρτης… διαβολοβδομάδας της φετινής σεζόν για την Ευρωλίγκα, βρίσκει τον Ολυμπιακό φιλοξενούμενο σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες της διοργάνωσης.

Απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης οι «ερυθρόλευκοι» θα επιχειρήσουν απόψε (22:00, Novasports2) να αλώσουν όπως και πέρυσι το κάστρο της «βασίλισσας», κάνοντας αγωνιστική υπέρβαση.

Απέναντι τους, εκτός του ότι θα βρουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης με ρεκόρ 14-3 και μόλις μία ήττα σε εννέα παιχνίδια στο επιβλητικό «Wiznik Center», είναι και η σημαντική απουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Σέρβος σέντερ, έμεινε στην Αθήνα λόγω υψηλού πυρετού και θα απουσιάσει όπως και στο ματς της Τρίτης με τη Μπασκόνια στο ΣΕΦ, γεγονός που θεωρητικά διευκολύνει το έργο της, έτσι και αλλιώς, φαβορί Ρεάλ, που έχει στην ίδια θέση δύο δίδυμους «πύργους», τους Γκουστάβο Αγιον και Γουόλτερ Ταβάρες.

Οι «ερυθρόλευκοι» με ομαδική δουλειά στην άμυνα, πίεση στην περιφέρεια για να μην περάσει η μπάλα σε αυτούς τους δύο και εξαιρετική απόδοση από τους ΛεΝτέι, Μπόγρη και ίσως Αγραβάνη που θα αγωνιστούν στο «5», θέλουν να καλύψουν το δεδομένο χάντικαπ στην φροντ λάιν, να είναι ανταγωνιστικοί και, γιατί όχι, να κυνηγήσουν ένα «διπλό» εκτός προγράμματος που θα τους κάνει ακόμα καλύτερη τη μοίρα στη διοργάνωση.

Ο έλεγχος του ρυθμού και των ριμπάουντ, αλλά και η αποφυγή των λαθών, θα είναι τα σημαντικότερα «κλειδιά» της αναμέτρησης. Στην πολύ δύσκολη αποστολή που έχουν οι πειραιώτες, η Ρεάλ έχει μία και μοναδική απουσία, αυτή του Τζέισι Κάρολ.

Στον πρώτο γύρο στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός επικράτησε 88-83 της «βασίλισσας», που έχει ηττηθεί στη Μαδρίτη μόνο από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έχει την καλύτερη εντός έδρας παραγωγικότητα φέτος, καθώς πετυχαίνει μέσο όρο 91,4 πόντους! 

Διαιτητές του σημερινού αγώνα είναι οι Νταμίρ Γιαβόρ (Κροατία), Πιόρ Παστούσιακ (Πολωνία) και Μεντί Ντιαφαλά (Γαλλία).

Οι δύο ομάδες συναντώνται για 41η φορά στην ιστορία τους στην Ευρωλίγκα, με τις νίκες να είναι απόλυτα ισορροπημένες, αφού έχουν από είκοσι. Επί ισπανικού εδάφους βέβαια, η παράδοση είναι αρνητική για τους «ερυθρόλευκους», καθώς μετρούν 15 ήττες και 4 νίκες. 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook