Χαραλαμπάκης: «Στόχος να ευχαριστηθούμε την Γ Εθνική»

Το «πράσινο» ταξίδι που ετοιμάζεται να ζήσει στη Γ εθνική σχολίασε στο athleticradio.gr ο Δημήτρης Χαραλαμπάκης

Για τους περισσότερους στην ομάδα του Δειλινού το… ταξίδι στη Γ εθνική είναι πρωτόγνωρο. Αυτό ακριβώς το συναίσθημα χαρακτηρίζει και το βοηθό προπονητή της ομάδας, Δημήτρη Χαραλαμπάκη, που για πρώτη φορά θα κατευθύνει τους «πράσινους» στις εθνικές κατηγορίες. Στην εμπειρία που μόλις ξεκίνησε αναφέρθηκε στο athleticradio.gr ο τεχνικός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι ενθουσιασμένος που θα τη ζήσει.

 

Ξεκινάει ένα «ταξίδι» φέτος, το οποίο θα ζήσεις για πρώτη φορά ως προπονητής σωστά;

«Είναι ένα ωραίο ταξίδι. Ο στόχος να είναι να το ευχαριστηθούμε στη Γ Εθνική. Ο κόουτς την έχει ξαναζήσει και σε πιο μεγάλες κατηγορίες. Για εμένα είναι η πρώτη φορά σαν προπονητής και πολλά από τα παιδιά είναι η πρώτη τους φορά οπότε θέλουμε να το ευχαριστηθούμε όσο πάει».

 

Ο Γωνιωτάκης φέτος έστησε ένα ιδιαίτερα νεανικό σύνολο, ζήτησε τη δική σου γνώμη ως προς το… χτίσιμο της ομάδας;

«Πάντα ο κόουτς έχει τον πρώτο λόγο αλλά πάντα ρωτάει, θέλει τη γνώμη μου οπότε μαζί αποφασίζουμε».

 

Όσον αφορά τον επαγγελματικό τομέα, το μπάσκετ είναι η δεύτερη δουλειά σου, αυτό σε συνδυασμό με τα ταξίδια που θα έχετε φέτος σαν ομάδα πως το βλέπεις;

«Γ΄ αυτό σ είπα και στην αρχή ότι είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος. Θα είναι και κουραστικό. Αλλά επειδή κάνουμε ένα άθλημα που και μας αρέσει και εμείς σαν προπονητές και στα παιδιά που συμμετέχουν στην ομάδα, νομίζω ότι μόνο θετικά μπορούμε να το δούμε το συγκεκριμένο κομμάτι».

 

Είσαι από τη νέα φουρνιά προπονητών στο νησί και η φετινή σου εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες είναι κάτι νέο, από αυτά που έχεις ακούσει, όμως ποια είναι η γνώμη σου για τη Γ εθνική;

«Δύσκολη κατηγορία. Το μόνο που φοβάμαι είναι το θέμα εμπειρίας που έχουμε, καθώς τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν ξαναπαίξει σ εθνική κατηγορία. Το μπάσκετ που παίζουμε και θέλουμε να το συνεχίσουμε από πέρσι είναι ότι ταιριάζει στη Γ εθνική και νομίζω ότι θα πάμε καλά».

 

Υπάρχουν ομάδες στην κατηγορία που αποτελούνται από γεμάτα προπονητικά τιμ, από την άλλη το Δειλινό εδώ και τέσσερα χρόνια έχει το Γωνιωτάκη και εσένα στο Ανδρικό θεωρείς ότι φέτος χρειάζεστε επιπλέων βοήθεια;

 «Η αλήθεια είναι ότι φέτος είναι ο τέταρτος χρόνος που είμαι στην ομάδα. τα τρία πρώτα χρόνια έχουμε ζοριστεί πάρα πολύ με τον Γιώργο (Γωνιωτάκη) και με τον πρόεδρος (Χιωτάκης) και τον αντιπρόεδρο (Βογιάκη) να στήσουμε τις ακαδημίες και το αντρικό τμήμα. Θέλουμε βοήθεια και νομίζω ότι θα μεγαλώσει λίγο το προπονητικό τιμ γιατί νομίζω ότι δεν θα τα καταφέρουμε οι δύο μας φέτος  αλλά και πάλι θα προσπαθήσουμε».

 

Ο δικός σου προσωπικός στόχος ποιος είναι φέτος;

«Ξεκίνησα την προπονητική σαν χόμπι καθαρά αλλά μου αρέσει πάρα πολύ. Είχα πει τότε ότι αν δεν με τραβάει αυτό το πράγμα θα το σταματήσω. Νομίζω όμως ότι με τραβάει πάρα πολύ και έχω προσωπικούς στόχους, οπότε όσο πιο ψηλά γίνεται. Έχω δώσει μεγάλη σημασία στις ακαδημίες, δουλεύω με παιδιά και προσπαθώ να βελτιώσω αυτό το κομμάτι. Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό το κομμάτι και όταν νιώσω έτοιμος να ασχοληθώ και με το αντρικό αν γίνεται».

 

Εκτός από το Ανδρικό είσαι προπονητής και στα τμήματα υποδομής. Θέλω να μου σχολιάσεις το γεγονός ότι τα παιδιά όταν έρθει η ώρα του Ανδρικού «φεύγουν» από το μπάσκετ και οι ομάδες «ψάχνουν» παίκτες για να επανδρώσουν το σύνολο τους.

«Ίσως θα πρέπει να το κοιτάξουμε αυτό το πράγμα. Αλλά δεν είναι μόνο τα σωματεία πρέπει να το κοιτάξουμε ολοκληρωμένα και από την ένωση και οι προπονητές και οι παράγοντες. Νομίζω ότι αν δεν κάτσουν να ασχοληθούν όλοι αυτοί μαζί θα έχουμε ένα θέμα. Τώρα εγώ δεν ξέρω τι να σου πω, δεν ξέρω αν γίνει κάτι άμεσα, ελπίζω όμως να πάμε καλά και εκεί».