Συνάντηση χωρίς… αποτέλεσμα για το Ηράκλειο ΟΑΑ

Το Ηράκλειο ΟΑΑ πραγματοποίησε ακόμα μια συνάντηση προκειμένου να πάρει απόφαση για το που θα αγωνίζεται το Ανδρικό τμήμα μπάσκετ τη νέα αγωνιστική σεζόν. Το athleticradio.gr βρέθηκε στην οδό Δουκώς Μποφόρ άκουσε τις απόψεις των ιθυνόντων και έβγαλε τα συμπεράσματα του…

Φτάσαμε αισίως 13 Ιουλίου και απόφαση για το πια θα είναι η κατηγορία θα παίξει το Ηράκλειο ΟΑΑ δεν έχει ακόμα παρθεί. Η’ τουλάχιστον αυτό θέλησαν να περάσουν οι ιθύνοντες στην ανοιχτή συνάντηση του συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της οδού Μποφόρ. Τα πράγματα, για να βάλουμε στο κλήμα και αυτούς που δεν έχουν ασχοληθεί, ακούσει, διαβάσει για το συγκεκριμένο θέμα, έχουν ως εξής… Η ομάδα τους «τένις» έχει δηλώσει παρουσία στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής για την περίοδο 2018/2019 όμως ακόμα είναι αναμφίβολο για το αν θα αγωνιστεί στη συγκεκριμένη κατηγορία ή αν πρέπει να αποχωρίσει και να συμμετάσχει στο τοπικό πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΚΑΣΚ. Και αυτό γιατί ναι μεν έχει συγκεντρωθεί ένα μπάτζετ μέχρι στιγμής, το οποίο όμως δεν είναι αρκετό και σίγουρο για να δημιουργήσει ένα σύνολο, το οποίο θα πορευτεί άνετα σε ένα ακριβό, επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Στη ανοιχτή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (11/7) στα γραφεία του συλλόγου, ακούστηκαν πολλές απόψεις. Κάποιες από αυτές από ανθρώπους που μίλησαν με την καρδιά τους, γνώμες από αυτούς που έβαλαν το χέρι στην τσέπη τους τη χρονιά που πέρασε, ιδέες από ανθρώπους που έχουν περάσει από το σύλλογο από διαφορά πόστα. Απόψεις από ανθρώπους που δεν παρακολούθησαν ούτε μισό παιχνίδι της ομάδας τη φετινή σεζόν, άλλες από αυτούς που έδειχναν το παρών σε κάθε βήμα της ομάδας, απόψεις εφόρων, προπονητών, γονιών, και δημοσιογράφων. Υπήρξαν όμως και πολλές απουσίες από ανθρώπους του συλλόγου που είτε εσκεμμένα είτε μη θέλησαν να απουσιάσουν από τη συγκεκριμένη συνάντηση. Θίχτηκε το γεγονός ότι το Ηράκλειο δεν έχει κόσμο και όμως είναι η πιο μπασκετική ομάδα της Κρήτης. Ειπώθηκε η άποψη ότι κανείς παίκτης του ανδρικού δεν βρέθηκε σε παιχνίδι των παρακάτω τμημάτων του συλλόγου και όμως υπήρξε και μάλιστα «μισθοφόρος». Και το αντίστροφο, ότι δηλαδή τα παιδιά των ακαδημιών δεν ερχόντουσαν στα παιχνίδια του ανδρικού να στηρίξουν την ομάδα. Και όμως υπήρξαν παιδιά που δεν έχασαν ούτε ματς των «μεγάλων». Έπεσε στο τραπέζι η άποψη ότι η ομάδα δε παράγει παιδιά τα οποία μπορούν να στηρίξουν την ανδρική ομάδα και όμως υπάρχουν αθλητές από την Α1 μέχρι και τη Γ’ εθνική που κερδίζουν χρόνο συμμετοχής στην ομάδα που αγωνίζονται και «εμφανίστηκαν» αφότου άνοιξαν τα φτερά τους. Ακόμα και οι δημοσιογράφοι του αθλητικού πολλές φορές σκέφτηκαν να βάλουν το ΟΑΑ (Όμιλος Αντισφαιρίσεως και Αθλοπαιδιών) όχι για τα τυπικά αλλά προκειμένου αυτός που διαβάζει το άρθρο να μην μπερδέψει την ομάδα με την πόλη.

Όλα αυτά βέβαια τα γνωρίζουν μόνο όσοι πραγματικά μπήκαν φέτος στο… χορό. Αυτοί λοιπόν γνωρίζουν ότι όλα αυτά είναι μεμονωμένα παραδείγματα που όμως επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Ότι δηλαδή αυτό που λείπει από το Ηράκλειο είναι η ψυχή. Ούτε τα χρήματα, ούτε οι ιδέες, ούτε ο σχεδιασμός. Λείπουν οι μπασκετικοί που σύχναζαν επι ώρες στην οδό Μποφόρ και την ένοιωθαν δεύτερο σπίτι τους. Αυτοί που θα βρεθούν και θα στηρίξουν το Ηράκλειο και εντός και εκτός παρκέ σε όποια κατηγορία και να βρίσκονται, με όποιους παίκτες και αν παίζει, σε όποιο γήπεδο αγωνίζεται, με όσα στραβοπατήματα και αν γίνουν, με όποιον κόσμο να το στηρίζει. Όχι για το ΟΑΑ αλλά για το Ηράκλειο την ομάδα μπάσκετ της πόλης.