Τσαρτσαρής: «Μόνο θετικές σκέψεις έχω για το Ηράκλειο»

Για το πως έγινε «Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.(Ι)ς» και βρέθηκε στην Κρήτη το διήμερα 2-3/6, αναφέρθηκε ο Κώστας Τσαρτσαρής στο athleticradio.gr

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα το Ηράκλειο και τη οδό Δουκός Μποφώρ βρέθηκε ο Κώστας Τσαρτσαρής προκειμένου να βοηθήσει την προσπάθεια του Εθελοντικού Σωματείου «Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι», για την ενίσχυση της Παιδοαιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ. Ο πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκε για το «3 on 3 Basketball Tournament Άταχτοι» μέσω των σόσιαλ και αμέσως πήρε την πρωτοβουλία να συμμετέχει ως πρεσβευτής της προσπάθειας. Μάλιστα αναφέρθηκε για τη συγκεκριμένη δράση στο athleticradio.gr λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η κοινωνία μας έχει μεγάλη ανάγκη από τέτοιες οργανώσεις, τέτοιους ανθρώπους, που πονάνε λίγο τον συνάνθρωπο τους».

 

Πόσο «Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.(Ι).ς» είναι ο Κώστας Τσαρτσαρής;

«Αν το πάμε ετυμολογικά καθόλου! Αν το πάμε όμως σύμφωνα με αυτό που κάνουν τα παιδιά, εγώ προσπαθώ όποτε μπορώ να είναι παρών και να βοηθάω με τον τρόπο μου, είτε είναι με την παρουσία μου είτε και να παίζω μπάσκετ. Δυστυχώς σήμερα (2/6) δεν θα μπορέσω να συμμετέχω, γιατί έχω ένα πρόβλημα στον ώμο, οπότε θα το αφήσουμε για την επόμενη φορά. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι αυτές οι δράσεις είναι πολύ σημαντικές. Η κοινωνία μας έχει μεγάλη ανάγκη από τέτοιες οργανώσεις, τέτοιους ανθρώπους, που πονάνε λίγο τον συνάνθρωπο τους. Συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί όλα αυτά που βλέπω είναι πολύ όμορφα και συγχαρητήρια και στον κόσμο που έχει αγκαλιάσει το γεγονός».

 

Πως από τη Βέροια βρέθηκες σε μια προσπάθεια που γίνεται στην Κρήτη, συνήθως οι άνθρωποι βοηθάνε κυρίως προσπάθειες που γίνονται στην ιδιαίτερη πατρίδα τους ή στον τόπο διαμονής τους;

«Τελικά η Ελλάδα είναι πολύ μικρή! Έχω ταξιδέψει όλο τον κόσμο, αλλά το να ταξιδεύω μέσα στην Ελλάδα για τέτοιες εκδηλώσεις είναι το πιο όμορφο. Έχω ξαναέρθει στην Κρήτη, παρόλα αυτά το Ηράκλειο είναι μια πόλη, η οποία ήτανε πάντοτε πολύ ψηλά και στο μπασκετικό κομμάτι, γι’ αυτό και παίζαμε πολλές φορές  αντίπαλοι με τη μεγάλη ομάδα του Ηράκλειου κάποτε. Δυστυχώς αυτή την περίοδο δεν υπάρχει κάποια ομάδα στην πόλη να βρίσκεται στα μεγάλα σαλόνια. Έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από το χώρο, έχουμε κερδίσει και ένα κύπελλο εδώ με τον Παναθηναϊκό, οπότε μόνο θετικές σκέψεις μου έρχονται από την πόλη».

 

Πριν λίγο καιρό ο Παναγιώτης Γιαννάκης σε μια συνέντευξη του εδώ στο νησί ανάφερε ότι «η Κρήτη έχει ταλέντα όμως δεν δουλεύονται σωστά». Ποια είναι η άποψη σου επι του θέματος, μιας και εσύ προέρχεσαι από την επαρχία αλλά ασχολείσαι και με την προπονητική.

«Δεν ξέρω αν δουλεύονται σωστά ή όχι, παρόλα αυτά ταλέντα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Το DNA του Έλληνα είναι ποτισμένο με το άθλημα του μπάσκετ. Η τεχνογνωσία των προπονητών είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο, υπάρχουν όμως πολλά πράγματα, τα οποία θα πρέπει να διορθωθούν ώστε να μπορέσουμε να αναδείξουμε αυτά τα ταλέντα να μην πάνε χαμένα και φυσικά να δώσουμε περισσότερη σημασία στην επαρχία. Και εγώ παιδί της επαρχίας είμαι και γνωρίζω τις δυσκολίες του να προσπαθήσεις να αναρριχηθείς σε μια επαρχιακή πόλη. Έτσι και για την Κρήτη θα πρέπει να δώσουμε και εμείς ιδιαίτερη σημασία για να δούμε τα παιδιά που έχουν μέλλον».

 

Ένας πρώην συμπαίκτης σου, ο Αντώνης Φώτσης φέτος (2017/2018) αγωνίστηκε στην Α ΕΣΚΑ. Υπάρχει περίπτωση ο Κώστας Τσαρτσαρης, σε περίπτωση που του γίνει κάποια πρόταση, να πει ότι εγώ θα βοηθήσω την εκάστοτε ομάδα να ξαναβρεθεί στα ψηλά; Παραδείγματος χάρη τη Νηαρ ηστ, που έχει φορέσει τη φανέλα και φέτος θα αγωνίζεται στη Β τοπική κατηγορία.

«Όχι στη δικιά μου περίπτωση σε αντίθεση με του Αντώνη, εγώ σταμάτησα το μπάσκετ διότι δεν μπορούσαν άλλο να παίξω, ενώ ο Αντώνης είχε και άλλο δυνάμεις να παίξει αλλά δεν του επιστρέψανε κάποιες καταστάσεις και αποφάσισε να κάνει αυτό που ήθελε να κάνει πάντα. Να επιστρέψεις τις ρίζες του και να παίξει εκεί για μια τελευταία χρονιά. Εγώ βέβαια κατάγομαι από τη Βέροια, οπότε αν πάμε αναλογικά πρέπει να γυρίσω στη Βέροια και όχι στη Νηαρ Ηστ, καθώς εκεί ξεκίνησα να μαθαίνω το μπάσκετ. Όμως έφυγα γεμάτος και είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ και προσφέρω στον αθλητισμό από ένα άλλο πόστο, του προπονητή».

 

Μιας και ανέφερες το πόστο του προπονητή, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι φήμες και ο Αργύρης Πεδουλάκης επιστρέψει στο Περιστέρι, που επίσης έχεις φορέσει τη φανέλα, και σου πει «Κώστα έλα μαζί μου να βοηθήσεις» (όπως έχει κάνει και κατά το παρελθόν), θα πήγαινες;

«Δεν ξέρω διότι τρέχω και άλλα πράγματα. Θα πρέπει να το συζητήσω είτε με τον Κ. Πεδουλάκη είτε με οποιοδήποτε άλλο μου κάνει μια παρόμοια πρόταση. Θα είναι τιμητικό, αλλά όπως είπα η ζωή μου έχει σχηματιστεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο και κάποιες υποχρεώσεις τις οποίες θα λάβω υπόψιν».