Τζάνης: «Δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο φαβορί»

Το Ηράκλειο τα βρήκε… σκούρα στην πρεμιέρα της 45ης τελικής φάσης του πανελλήνιου εφήβων απέναντι στον Ολυμπιακό γνωρίζοντας την ήττα με 89-44 στο «Φιλωνίδειο».

Παρόλα αυτά οι «οικοδεσπότες» δεν το βάζουν κάτω μιας και ο κυρίως στόχος τους είναι να παρουσιάσουν μια αξιοπρεπέστατη εικόνα σε όσους βρίσκονται στο κλειστό της Χερσονήσου για να τους παρακολουθήσουν.  Αυτά ήταν τα λόγια του προπονητή του συνόλου που αντιπροσωπεύει την ΕΚΑΣΚ, Γιάννου Τζάνη στον athleticradio.gr. ο τεχνικός του Ηράκλειο ΟΑΑ μάλιστα εξήγησε γιατί το έργο της ομάδας του είναι εξαιρετικά δύσκολο στο  συγκεκριμένο «final-6», ενώ αποκάλυψε και το έξτρα κίνητρο για τα παιδιά του ώστε να πετύχουν τους στόχους τους.

 

Το πανελλήνιο εφήβων ξεκίνησε με αρνητικό πρόσημο για το Ηράκλειο απέναντι στον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά η ομάδα έχει θέσει κάποιο συγκεκριμένο στόχο για το που θέλει να τερματίσει;

«Να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτου αποτελέσματος και στο τέλος του τουρνουά να πάρουμε ότι μας αξίζει και μας αναλογεί».

 

Στην 45η τελική φάση του πρωταθλήματος εφήβων συμμετέχουν ηχηρά ονόματα του ελληνικού μπάσκετ. Υπάρχει όμως για σένα κάποιο φαβορί στη διοργάνωση;

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός από ομάδες με ιστορικά ονόματα του ελληνικού μπάσκετ. Ο ανταγωνισμός αυτός κάνει το φετινό «final-6» ένα από τα πιο δύσκολα και αμφίρροπα των τελευταίων ετών. Και αυτό συνάμα κάνει τη συμμετοχή της ομάδας μου σε ένα τέτοιο τουρνουά να είναι πολύ τιμητική».

 

Για σένα είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχεις ως προπονητής στα τελικά του πανελληνίου εφήβων ποια η διαφορά με εκείνη του 2016-2017;

«Θεωρώ ότι το σύνολο μου φέτος είναι πιο ανταγωνιστικό δεδομένου ότι την περασμένη φορά η ομάδα είχε ελλείψεις λόγω απουσίας βασικών παικτών της. Επίσης νομίζω ότι φέτος δεν υπάρχει στο τουρνουά το αδιαφιλονίκητο φαβορί που το 2016-17 ήταν ο Δούκας, αφού όπως προείπα στο φετινό τουρνουά υπάρχουν ομάδες ισάξιες σε ποιότητα και βάθος. Τέλος, το γεγονός ότι ο τόπος μας διοργανώνει τη φετινή τελική φάση του πανελληνίου εφήβων αποτελεί έξτρα κίνητρο για καλές εμφανίσεις και γιατί όχι και νικηφόρα αποτελέσματα».