Μανωλόπουλος: “Είναι κακή ήττα που πρέπει να την καλύψουμε”

Ο τεχνικός της ΑΕΚ στάθηκε στην αντίδραση της ομάδας του μετά την ήττα από την Εστουδιάντες.

Το άσχημο ξεκίνημα στο παιχνίδι της ΑΕΚ ήταν αυτό που της στοίχισε και τη νίκη στον αγώνα με την Εστουδιάντες σύμφωνα με τον προπονητή της, Σωτήρη Μανωλόπουλο.

Το 15-31 της πρώτης περιόδου έβαλε την ΑΕΚ σε ρόλο… κυνηγού, με αποτέλεσμα να έρθει τελικά και η ήττα με 79-87, με τον Έλληνα τεχνικό να δηλώνει σχετικά με τον αγώνα:

“Δεν έχω να πω πολλά για το πιαχνίδι. Το πρώτο δεκάλεπτo μας σκότωσε. Δεν κάναμε τίποτα βάσει σχεδίου. Τίποτα δεν δούλεψε. Δεν είχαμε την ενέργεια και την ένταση που χρειαζόταν στο ξεκίνημα. Στα υπόλοιπα 30 λεπτά οι παίκτες έδειξαν χαρακτήρα, πάλεψαν και ανατρέψαμε το σκορ και θα μπορουσαμε να κερδίσουμε. Είναι κακή ήττα και πρέπει να την καλύψουμε στην συνέχεια”.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι το άσχημο ξεκίνημα στους αγώνες τείνει να γίνει συνήθεια για την “Ένωση”, τονίζοντας οτι αυτο πρέπει να αλλάξει:

“Για κάποιο λόγο υπάρχει μεγάλη αυτοπεποίθηση, ότι είμαστε πολύ καλή ομάδα και ίσως αυτός είναι ένας λόγος που δεν μπαίνουμε δυνατά στο παιχνίδι. Θεωρώ ότι δεν έχομε αποδείξει τίποτα. Έχουμε τις δυνατότητες, αλλά πρέπει να βάλουμε το κεγάλι κάτω, να δουλέψουμε κάθε μέρα και από εκεί θα ξεκινήσουμε.

Η Εστουδιάντες είναι μία γεμάτη ομάδα, πιο έτοιμη από εμάς, που έχει έμπειρους παίκτες. Σϊγουρα θα αντιδρούσε.

Ένας λόγος που δεν είχαμε δυνάμεις στο τέλος ήταν ότι παίξαμε για αρκετή ώρα με ανορθόδοξο σχήμα (σ.σ με τον Τζέιμς σε θέση σέντερ), για το οποίο δεν είμαστε 100% έτοιμοι να παίξουμε Έπρεπε να το κάνουμε όμως για να γυρίσουμε το παιχνίδι, αλλά δεν είχαμε επιλογές στην επίθεση, η οποία ήταν στατική. Δεν είχαμε δημιουργία, για αυτό είχαμε 10 ασίστ, ενώ συνήθως έχουμε πολύ περισσότερες”.