Ο Γιαννάκης δήλωσε πως ο Άρης βλέπει πάντα ψηλά

Μιλώντας στη Media Day ο τεχνικός της ομάδας.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν κρύφτηκε. Θέλει ο Άρης να στοχεύει ψηλά παρά τα προβλήματα και το δήλωσε:

“Στόχος είναι κάθε φορά να κερδίζουμε κάθε αντίπαλο σε οποιοδήποτε γήπεδο. Να φτιάξουμε μια ομάδα που θα παλεύει και θα μαθαίνει από τα λάθη της ώστε την επόμενη φορά να εμφανίζεται καλύτερη”.

Αφού λοιπόν έβαλε εξ αρχής τον πήχη ψηλά, τοποθετήθηκε και σε άλλα ζητήματα.

Συγκεκριμένα, είπε:

Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο Ελλάδος στις 4 Οκτωβρίου: “Οι σκέψεις μου είναι ίδιες για το παιχνίδι αυτό όπως θα είναι και όλο το χρόνο. Πως η ομάδα θα παρουσιαστεί καλύτερη και θα βγάλει τον καλύτερο εαυτό της. Νομίζω ότι το καλό που δείχνουν τα παιδιά είναι ότι κάθε μέρα γνωριζόμαστε καλύτερα, γνωρίζονται καλύτερα και κάθε μέρα γνωρίζουν καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο θέλουμε να παίξουμε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας υπάρχουν ‘σκαμπανεβάσματα’, πνευματικά και σωματικά και αυτά τα αντιπαρερχόμαστε και βελτιώνουμε τις αντιδράσεις μας σε οποιοδήποτε σημείο του παιχνιδιού. Αυτό είναι για μένα πολύ σημαντικό”.

Για τους στόχους του ΑΡΗ: “Ο Άρης πάντα πρέπει να βλέπει ψηλά και αυτό θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε πράξη στο γήπεδο. Στόχος μας είναι καταρχήν να βελτιωθούμε σαν γκρουπ, κατά δεύτερον να μάθουμε να παίζουμε υπό πίεση και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Μ’ αυτό τον τρόπο και θα πετύχουμε αποτελέσματα και θα είμαστε έτοιμοι στις κρίσιμες καμπές της χρονιάς, στους αγώνες που θα απαιτούν σκληρότητα”.

Για τις περιπτώσεις παικτών που ενδιαφέρουν τον Άρη: “Εγώ βλέπω τα παιδιά που υπάρχουν εδώ, αυτό με απασχολεί. Κάθε φορά που συζητάμε για τέτοια θέματα, θέλω αυτοί που είμαστε εδώ, να είμαστε καλύτεροι. Από κεί και πέρα, αν βρούμε την ευκαιρία να φέρουμε κάποιο παιδί κοντά μας, είναι χαρά”.

Για το τι περιμένει από το παιχνίδι της επόμενης Τετάρτης και πως βλέπει τον ΠΑΟΚ:Περιμένουμε να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι και να φτάσουμε στη νίκη, όπως θέλει και όλος ο κόσμος μας. Εμείς αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να δουλεύουμε σκληρά είτε λέγεται ΠΑΟΚ ο αντίπαλος, είτε Κόροιβος, είτε Ζιέλονα Γκόρα. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε πώς θα βελτιώσουμε τις αντιδράσεις μας και τις συμπεριφορές μας μέσα στο γήπεδο. Αν το πετύχουμε θα μπορούμε να παίξουμε με οποιονδήποτε αντίπαλο”.

Για το αν θα παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη η ομάδα μέχρι την επόμενη Τετάρτη: Ναι αυτό πιστεύω, γιατί αυτό φαίνεται από τις προπονήσεις αλλά και από το πως αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες που είχαμε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού μας κατά τη διάρκεια του τουρνουά της Προύσας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για τον τρόπο που έχει φτιαχτεί αυτό το γκρουπ”.

Για το αν υπάρχει ειδικός τρόπος προετοιμασίας για τους νέους παίκτες για το ντέρμπι:Υπάρχει γιατί νομίζω ότι πρέπει να πάρουμε την πίεση από τα παιδιά, προσπαθώντας να τους μάθουμε ότι πρέπει να σκέφτονται με απλό τρόπο και με απλό τρόπο να υλοποιούν το στυλ παιχνιδιού που πρέπει να παίξουμε. Αν μείνουν συγκεντρωμένοι σε αυτό το κομμάτι της προσπάθειας τους και να μη σκέφτονται είτε το σκορ, είτε τον χρόνο, είτε τα φάουλ, είτε οτιδήποτε άλλο που είναι δουλειά του σταφ, νομίζω ότι και αποτελεσματικοί θα είναι και θα φτιάχνουν τους χαρακτήρες τους και θα γίνουν καλύτεροι παίκτες”.

Για το αν θα προτιμούσε να μην παίξει η ομάδα του ντέρμπι στο ξεκίνημα: Όχι, θα προτιμούσα να παίζω με δυνατούς αντιπάλους. Μόνο οι δυνατοί αντίπαλοι μπορούν να σε βελτιώσουν και να κάνουν την ομάδα σκληρή, αποφασιστική και αποτελεσματική”.

Για το πως διαχειρίζεται τα προβλήματα που προκύπτουν: “Στόχος μας είναι να δουλεύουμε στις γραμμές. Τα διαχειρίζομαι με έναν απλό τρόπο: Η προπόνηση είναι για μας. Τα υπόλοιπα είναι αλλουνού δουλειά. Εμείς μέσα από την προπόνηση γινόμαστε και καλύτεροι σαν άνθρωποι και σαν επαγγελματίες”.

Για το πως περιμένει την πρώτη του επαφή με τον κόσμο μετά από 24 χρόνια: “Περιμένω τον κόσμο να είναι ζεστός για την ομάδα, για τα παιδιά. Να τα υποστηρίξει στις δυσκολίες και νομίζω ότι αυτό το έχει δώσει σαν τρόπο συμπαράστασης ο κόσμος στην ομάδα αυτή που και την αγαπά και του έχει χαρίσει τεράστιες επιτυχίες. Θα συνεχίσει να προσπαθεί του χαρίσει χαρά και ικανοποίηση”.

Για την παρουσία των νεαρών παικτών: “Καταρχήν ξέρουμε ότι αυτά τα παιδιά έχουν ταλέντο. Πρέπει να έχουν διάρκεια, επιμονή, υπομονή, καθαρό μυαλό και να βελτιώσουν την αθλητική τους ικανότητα. Αυτά τα στοιχεία θα τους οδηγήσουν στα όνειρά τους και στα όνειρα που έχει η ομάδα γι’ αυτούς”.