Γιαννόπουλος: “Θα διεκδικήσουμε την 6η θέση και ίσως κάτι παραπάνω”

Ο αρχηγός του Ρέθυμνο Cretan Kings στις πρώτες του δηλώσεις εμφανίστηκε ανυπόμονος για να ξεκινήσουν τα παιχνίδια, θέτοντας ψηλά τον φετινό πήχη.

Την σκληρή δουλειά ξεκίνησαν από την Δευτέρα οι παίκτες και το τεχνικό τιμ του Ρέθυμνο Cretan Kings, με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, ώστε να είναι έτοιμοι για τη νέα αγωνιστική σεζόν στα «σαλόνια» της Stoiximan.gr Basket League 2017/18.

Ο αρχηγός της ομάδας, Χάρης Γιαννόπουλος, στις πρώτες του δηλώσεις εμφανίστηκε ανυπόμονος για να ξεκινήσουν τα παιχνίδια, θέτοντας ψηλά τον φετινό πήχη.

«Βασικό ζητούμενο είναι να μαζευτούμε όλοι μαζί, να ξεκινήσουμε τις προπονήσεις και να μπορέσουμε να βάλουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται τους νέους παίκτες στο κλίμα του παιχνιδιού που θέλουμε να παίξουμε.

Ελπίζω να περάσουν γρήγορα αυτές οι πρώτες εβδομάδες και να αρχίσουν τα παιχνίδια.

Σίγουρα θέλουμε να φτάσουμε σε σημείο να διεκδικήσουμε την 6η θέση και ίσως κάτι παραπάνω.

Σίγουρα θα παλέψουμε για να μπούμε στα πλέι οφ και αν δεν τα καταφέρουμε θα είναι αποτυχία. Όσο αφορά το κάτι παραπάνω, αυτό θα φανεί μέσα στη χρονιά».

Σχετικά με το ότι παρέμεινε στο ρόστερ ο βασικός κορμός των Ελλήνων και κατά πόσο αυτό θα βοηθήσει την ομάδα επεσήμανε:

«Είναι κάτι το οποίο δεν έχουν την πολυτέλεια να κάνουν οι μικρομεσαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για μας και ξεκινάμε με ένα πλεονέκτημα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα μείνουμε πίσω αν δεν δουλέψουμε σωστά, αν δεν δέσουμε και αν δεν ακολουθήσουμε το τακτικό κομμάτι που θέλει ο προπονητής μας».

Τέλος, για το πρώτο επίσημο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ στο Κύπελλο, υπογράμμισε: 

«Δεν έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε ποτέ στο ΟΑΚΑ. Άρα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να κάνουμε την πρώτη νίκη στο Κύπελλο και να περάσουμε στους ‘’4’’».