Όταν ο Γιάννης Ιωαννίδης ανέβαζε κατηγορία τον Εργοτέλη!

Η παρουσία του μεγαλύτερου Έλληνα προπονητή μπάσκετ στο Ηράκλειο ξύπνησε μνήμες και το athleticradio.gr γυρίζει πίσω τον χρόνο 39 χρόνια όταν ο Ιωαννίδης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Εργοτέλη.

Στο τεράστιο βιογραφικό του Γιάννη Ιωαννίδη θα υπάρχει πάντα μέσα το όνομα του Εργοτέλη. Και όχι άδικα βέβαια αφού οι “κιτρινόμαυροι” ήταν η πρώτη ομάδα που ο Ξανθός ανέλαβε στην τεράστια προπονητική καριέρα που έκανε στις τρεις επόμενες δεκαετίες.

Το athleticradio.gr έκανε flash back πίσω στο 1977 και έψαξε πως ο Γιάννης Ιωαννίδης, όντας παίκτης του Άρη ακόμα, κατέβηκε στην Κρήτη αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του Εργοτέλη. Ο Ξανθός ήταν αθλητής του Άρη όταν δέχτηκε την πρόταση του επικεφαλής της Επιτροπής Μπάσκετ του Εργοτέλη Μανώλη Νικηφοράκη προκειμένου να έρθει στην Κρήτη και να αναλάβει το τιμόνι του Εργοτέλη. Ο αείμνηστος Μανώλης Νικηφοράκης, γνωστός για το περίφημο ανθοπωλείο που είχε στο κέντρο του Ηρακλείου, ήταν συμφοιτητής με τον Γιάννη Ιωαννίδη στην Γεωπονική Σχολή του πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και συνδεόταν από πολύχρονη φιλία.

Ο Νικηφοράκης του έκανε πρόταση να έρθει να αναλάβει τον Εργοτέλη και πράγματι ο Ξανθός δέχτηκε την πρόκληση με την ομάδα του Ηρακλείου να γίνεται η πρώτη που ανέλαβε στην καριέρα του. Ο Εργοτέλης αγωνιζόταν τότε στην Γ Εθνική και με τον Ιωαννίδη στον πάγκο πήρε την άνοδο για την Β Εθνική σε έναν αξέχαστο αγώνα μπαράζ κόντρα στην Χαλκίδα. Ο Ιωαννίδης πηγαινοερχόταν Ηράκλειο – Θεσσαλονίκη και στο τέλος της χρονιάς αφού πέτυχε τον στόχο της ανόδου πήγε στην Λάρισα για να φύγει από εκεί για τον Άρη γράφοντας την ιστορία που όλοι μάθαμε…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook