“Φροντιστήριο” από Πεδουλάκη

Στο κλίμα του ντέρμπι των «αιωνίων» επιχειρεί να βάλει τους νέους παίκτες του Παναθηναϊκού ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια το ρόστερ της ομάδας αποτελείται από παίκτες που γνωρίζουν τη σημασία και τις ιδιαιτερότητες των αγώνων με τον Ολυμπιακό μόνο στη… θεωρία. Ο «Άρτζι», που έχει ζήσει τα παιχνίδια αυτά σαν παίκτης, έχει αρχίσει εδώ και μέρες φροντιστήριο με τη βοήθεια των… παλιών Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή.

Πέραν των δύο εναπομείναντων από τα προηγούμενα χρόνια παικτών, ουσιαστικά μόνο ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ξέρει τι εστί ντέρμπι των «αιωνίων» έχοντας παίξει σε πολλά από αυτά με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος και Σκορδίλης γνωρίζουν κάποια πράγματα λόγω… εντοπιότητας (ο Μπράμος έπαιξε μόνο ένα χρόνο στο Περιστέρι), ενώ οι υπόλοιποι από όσα έχουν δει και διαβάσει για αυτά τα ματς κατά το παρελθόν.

Έτσι οι Πάνκο, Ματσιούλις, Μπράμος, Άρμστρονγκ, Λάσμε, Κίτσεν, Ούκιτς, αλλά και οι νεότεροι Έλληνες συμπαίκτες τους πέρα από μαθήματα τακτικής δέχονται και ανάλογα για τη σημασία του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» με απόφαση του Αργύρη Πεδουλάκη θα αποσυρθούν σε ξενοδοχείο μετά τη σημερινή απογευματινή προπόνηση για να μείνουν προσηλωμένοι στο στόχο.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και το ΟΑΚΑ αναμένεται κατάμεστο, παρότι το απόγευμα Δευτέρας (18:45) δεν είναι ό,τι καλύτερο για μαζική προσέλευση κόσμου.