Βαγγέλης Αλεξανδρής και μπασκετικό Ηράκλειο

Status του κόουτς Βαγγέλη Αλεξανδρή για τα “Δύο Αοράκια”. Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης

 

Στάτους στο facebook του Βαγγέλη Αλεξανδρή,προπονητή μπάσκετ και παλιού γνώριμου της πόλης αφού είχε υπάρξει προπονητής της ομάδας του Ο.Α.Α. Ηρακλείου την εποχή που έπαιζε στην Α1.
Λίγος ο κόσμος,κατά την άποψη του, στο χτεσινό παιχνίδι στα Δύο Αοράκια μεταξύ της Εθνικής Ελλάδας και της αντίστοιχης ομάδας της Γεωργίας.Ενώ ας πούμε αν το αντίστοιχο παιχνίδι γινόταν σε μια άλλη ελληνική πόλη θα είχαμε κοσμοσυρροή.

Τέλος πάντων,άποψη του και δικαίωμα του να την εκφράζει,πετώντας έστω και την μπηχτή για την πόλη του Ηρακλείου στο ότι αγκαλιάζει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό όταν έρχονται να παίξουν και δεν κάνει το αντίστοιχο με την Εθνική.

Το point λοιπόν είναι αυτό.Το ότι να φέρνεις αυτές τις ομάδες στο Ηράκλειο και να γεμίζεις τα “Δύο Αοράκια” δημιουργεί μια εικόνα σε όσους δε ζουν στην πόλη ότι το Ηράκλειο (ίσως και η Κρήτη όλη) είναι ερυθρόλευκη ή πράσινη οπαδικά,κάτι που δεν ισχύει και το ξέρουμε καλά όσοι είμαστε από εδώ.

Είναι καθαρά επικοινωνιακό το θέμα.
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν πρέπει να έρχονται να παίζουν εδώ.Η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω με ένα γεμάτο κλειστό από φιλάθλους που μπορεί να μην είναι ούτε Ολυμπιακοί,ούτε Παναθηναϊκοί αλλά απλά φίλοι του μπάσκετ δυσφημεί την πόλη για τον απλούστατο λόγο ότι σε εκείνο που βλέπει στην τηλεόραση το θέαμα δημιουργείται η εντύπωση μιας πόλης που δεν έχει τοπικές ομάδες και οι φίλαθλοι της υποστηρίζουν τους “μεγάλους” της Αθήνας.
Κάτι που δεν στέκει φυσικά σε καμιά περίπτωση.

Απάντηση