Ψευδοανθρωπισμός των κουλτουριαραίων

Ένας μετανάστης ήθελε να αυτοπυρποληθεί το πρωί στο κέντρο του Ηρακλείου.Οι γνωστοί …ευαίσθητοι βρήκαν πάλι ευκαιρία να μας τραβήξου το αφτί,λες και εμείς όλοι οι υπόλοιποι ευθυνόμαστε για το αδιέξοδο που ζει αυτός ο άνθρωπος. Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης

https://www.liberal.gr/arthro/239930/epikairotita/2019/irakleioparadothike-stis-archesprosfugas-pou-apeilouse-na-autopurpolithei.html

Σαραντάχρονος Παλαιστίνιος προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί στην πλατεία Κορνάρου στο Ηράκλειο μέρα μεσημέρι γιατί ενώ βρισκόταν σε πρόγραμμα για πρόσφυγες,έφυγε με την οικογένεια του στο Βέλγιο και όταν επέστρεψε είχε χάσει πια τα ευεργετήματα του προγράμματος αυτού  (στέγη,οικονομική βοήθεια).

Μια δυσάρεστη σίγουρα ιστορία για την οποία όμως δε νομίζουμε ότι φταίει ο μέσος πολίτης τους Ηράκλειου ή ο μέσος Έλληνας γενικότερα.
Γιατί στο τέλος καταλήξαμε πάλι να είναι αυτός στον τοίχο και να τον πυροβολούν οι γνωστοί φιλο-συριζαίοι “ανθρωπιστές” και “ευαίσθητοι”,που όταν ο καλός Θεούλης έβρεχε ευαισθησία εμείς φαίνεται -όλοι οι υπόλοιποι- κρατούσαμε ομπρέλα.

Τι για “σκ@τάνθρωπους” γράφουν από το μεσημέρι,αναφερόμενοι στους Ηρακλειώτες που δεν συγκινήθηκαν -όπως πιστεύουν οι ίδιοι- με το πρόβλημα του μετανάστη.Τι για “φασίστες”,”ρατσιστές” και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.Ειλικρινά μοιάζουν να έχουν απασφαλίσει και να έχουν βάλει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία στον τοίχο και να την “δέρνουν”,γιατί δεν έχει -δήθεν- τις δικές τους “ευαισθησίες”.

Και ποιες είναι αυτές οι ευαισθησίες;
Το να βγαίνει η κυβέρνηση Σύριζα και να δίνει σήμα να έρθουν οι άνθρωποι στη χώρα μας,με τις γνωστές δηλώσεις της Τασίας και του Αλέξη.Να έρχονται τα κύματα των μεταναστών και των προσφύγων,να πηγαίνουν στις χώρες της Β.Ευρώπης και όσοι περισσεύουν και δεν τους θέλουν εκεί,να τους γυρίζουν στην Ελλάδα.
Για να τους αναλαμβάνει η κυβέρνηση των ευαίσθητων,να τους στοιβάζει σε αντίσκηνα και σε περιοχές γκέτο των πόλεων και μετά όταν κάποιοι από αυτούς διαμαρτύρονται εκείνη να γυρίζει το θέμα επικοινωνιακά και να κατηγορεί όλη την ελληνική κοινωνία.

Ειλικρινά τέτοια επικοινωνιακή πολιτική δε θυμάμαι από καμία προηγούμενη κυβέρνηση.
Μιλάμε για επιστήμονες.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να καταλάβουμε  ότι ντόπιοι και μετανάστες είμαστε όλοι (ή σχεδόν όλοι) θύματα μιας συγκεκριμένης πολιτικής.Και ότι όπως για τα προβλήματα μας δεν ευθύνεται ο Παλαιστίνιος μετανάστης,έτσι και για το ότι εκείνος έχει μείνει εκτός προγράμματος βοήθειας δεν ευθύνεται ο μέσος Ηρακλειώτης που έβγαλε το κινητό του και φωτογράφιζε το συμβάν σήμερα στο κέντρο.

Μην βλέπουμε το δάχτυλο και χάνουμε το δάσος.