Οι θέσεις πάρκινγκ που χάθηκαν στο Ηράκλειο

Κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρου του Ηρακλείου,πάρκινγκ ούτε με το δίκαννο.Έχει αλλάξει κάτι τελευταία και έχει οξυνθεί τόσο πολύ το πρόβλημα;Πόσες θέσεις πάρκινγκ χάθηκαν στο κέντρο με τις αλλαγές που έχει κάνει ο δήμος; Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης

[Φωτογραφία οδού Δικαιοσύνης,πηγή: Google]

Προκαλεί μια αμηχανία το να ακούς όλους να παραπονιούνται για κάποιο θέμα και κανείς τους να μην βλέπει τι είναι αυτό που το προκάλεσε.
Τον τελευταίο χρόνο ας πούμε έχει χειροτερεύσει η κατάσταση στο κέντρο του Ηρακλείου όσον αφορά το πάρκινγκ.Όχι πως ήταν ποτέ ειδυλλιακή αλλά τώρα τα πράγματα έχουν αγριέψει.
Ο κόσμος παρκάρει πια όπου και όπως βρει και το μπάχαλο,που έτσι κι αλλιώς ήταν χαρακτηριστικό της πόλης στο κομμάτι αυτό,έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Έτσι η αντίδραση του κόσμου είναι να τα βάζει  με τον διπλανό του,με τον άλλο που πάρκαρε άσχημα ή με εκείνον που παίρνει το αυτοκίνητο του για να κατέβει στο κέντρο,λες και είναι κάτι που απαγορεύεται από το νόμο.

Το ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει κάποιες αλλαγές που χειροτέρευσαν την κατάσταση ούτε που περνάει από το μυαλό του μέσου συμπολίτη μας και αυτό είναι το αποκαρδιωτικό.
Το ότι το 2018 έκλεισε για τα αυτοκίνητα η Δικαιοσύνης,η Ίδης,η Καλοκαιρινού,ενώ απαγορεύτηκε το παρκάρισμα στη Γιαμαλάκη,την Αγίου Μηνά,στην πλατεία Κορνάρου και στην Έβανς σβήνοντας με αυτό τον τρόπο γύρω στις οκτακόσιες (800) θέσεις πάρκινγκ,ούτε κουβέντα.
Δυο χιλιόμετρα περίπου δρόμων δια πέντε μέτρα (περίπου) που πιάνει το κάθε αυτοκίνητο,επί δύο πλευρές που έχει ο δρόμος…χονδρικά 800 θέσεις πάρκινγκ σε Δικαιοσύνης,Καλοκαιρινού,Γιαμαλάκη και μέχρι την Καινούργια Πόρτα.

Αν κάνω λάθος στο υπολογισμό,δεκτές οι διορθώσεις.
Το θέμα είναι όμως ότι πολλές θέσεις πάρκινγκ χάθηκαν με τις ρυθμίσεις στο κέντρο.
Οπότε το μπάχαλο έχει λόγο που υπάρχει,δεν έγινε γιατί “δεν έχουμε κουλτούρα” και άλλα τέτοια κωμικά που ακούω και διαβάζω στα τοπικά ΜΜΕ.

Η …κουλτούρα είναι κάτι και το να έχεις ανάγκη για πάρκινγκ και ο δήμος αντί να δημιουργεί καινούργιες θέσεις να μειώνει και τις ήδη υπάρχουσες,είναι κάτι άλλο…Μην τα μπερδεύουμε.