Καλαθάκι απορριμμάτων [VIDEO]

Αυτό το τόσο ακριβοθώρητο “γκάτζετ” που λείπει από το Ηράκλειο και τις ελληνικές πόλεις γενικότερα.Μετά φωνάζουν στον κόσμο που πετάει κάτω χαρτιά,κουτάκια κι αποτσίγαρα… Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης

Βίντεο με ένα άγνωστο “γκατζετάκι” στο Ηράκλειο (και τις περισσότερες ελληνικές πόλεις,για να λέμε την αλήθεια).Το καλαθάκι απορριμμάτων.
Αυτό το μαγικό “πράγμα” που υπάρχει παντού σε όλες τις ξένες πόλεις και βοηθάει ώστε να ρίχνουν οι πολίτες τα μικρά σκουπίδια που δημιουργεί η σύγχρονη καθημερινότητα.

Γιατί όπως όλοι θα έχουμε παρατηρήσει στον σύγχρονο κόσμο τα πάντα είναι πακεταρισμένα σε συσκευασίες πλαστικές,χάρτινες ή αλουμινένιες.Οπότε όταν τελειώνεις το αναψυκτικό σου αυτό που μένει είναι ένα πλαστικό μπουκάλι ή ένα αλουμινένιο κουτάκι.

Τι το κάνεις λοιπόν αυτό;
Το τρως;Το…θάβεις στο χώμα;
Όχι κάπου πρέπει να το πετάξεις και επειδή στις ελληνικές πόλεις τα καλαθάκια απορριμμάτων σπανίζουν,το πετάς κάτω.

Δε θέλω να δικαιολογήσω αυτή την πράξη αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να δούμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.Δεν μπορείς εσύ  να έχεις απαιτήσεις από τον κόσμο όταν δεν κάνεις απολύτων τίποτα.
Βάλε πρώτα καλαθάκια παντού και μετά όποιον πιάσεις να πετάει κάτω έστω και μια γόπα από τσιγάρο,ρίξτου πρόστιμο στ’αφτιά!